Directorul medical al spitalului, Lelia Croitoru, a spus, la Digi24, că nu are cunoștință de această grevă spontană, dar admite că există probleme cu banii.
„Eu sunt pe secție, nu știu ce să vă răspund. Nu știam de acest protest spontan. De altfel, nici nu este justificat, pentru că tichetele pe luna ianuarie s-au dat la toată lumea. Noi am explicat foarte transparent, atât la raportul cu medicii cât și la raportul cu cadrele medii că situația financiară a spitalului este delicată, întrucât avem finanțare de 38,5 miliarde, am realizat servicii de 37 de miliarde și s-au cheltuit 45 de miliarde. În această situație, după un deficit de aproape opt miliarde, nu putem merge mai departe cu aceleași cheltuieli de personal”, a spus directorul medical al spitalului.
Îmbrăcaţi în haine civile, protestatarii scandează „vrem tichete de masă”, „vrem salarii”, „vrem condiţii de muncă”.
„Protestul este unul spontan, organizat după ce, în calitate de lider de sindicat, am fost invitat să particip la şedinţa comitetului director în care se va discuta pe marginea acordării tichetelor de masă către salariaţii spitalului. Nu suntem sub nicio formă de acord cu eliminarea tichetelor de masă, cuprinse în contractul colectiv de muncă semnat în aprilie anul trecut, cu o valabilitate de doi ani. Evident, nu acceptăm nici alte eventuale reduceri salariale şi, în plus, solicităm şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă întrucât pacientul nu vine la spital doar ca să-l mângâiem pe creştet”, a declarat liderul sindicatului "Sanitas" Vaslui, Daniela Clătinici.
Potrivit acesteia, activitatea medicală a spitalului nu este afectată, în condiţiile în care cadrele medicale care participă la protest sunt din schimburile al doilea şi al treilea.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui sunt angajate 1.076 de persoane. Unitatea medicală are 890 de paturi.