Fiul unuia dintre capii lumii interlope din Ploieşti, reţinut într-un dosar de camătă, înşelăciune şi conducere fără permis

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Foto: Poliția Română

Unul dintre fiii autointitulatei ghicitoare Sultana şi al lui Zamfir Sandu, cunoscut drept unul dintre capii lumii interlope din Ploieşti, a fost reţinut într-un dosar în care este acuzat de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat. Trei femei sunt cercetate sub control judiciar în acelaşi dosar.

Poliţiştii prahoveni l-au reţinut, marţi, pentru 24 de ore, pe Cosmin Sandu, fiul unuia dintre cei mai cunoscuţi interlopi din Ploieşti, Zamfir Sandu, şi al autointitulatei ghicitoare Sultana, informează News.ro. 

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, e acuzat de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat şi fusese ridicat în urma unor descinderi la una dintre numeroasele locuinţe ale familiei interlopului. În acelaşi dosar, trei femei de 23, 34 şi 47 de ani sunt cercetate sub control judiciar.

„În fapt, în perioada decembrie 2023- septembrie 2024, doi dintre bănuiţi ar fi oferit bani cu dobândă mai multor persoane din municipiul Ploieşti, fără a fi autorizaţi în acest sens, ajutaţi fiind de alte două persoane, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro. De asemenea, unul dintre bănuiţi ar fi condus, în cursul anului 2024, un autoturism pe drumurile publice din municipiul Ploieşti, având dreptul de a conduce suspendat. Totodată, o altă persoană implicată ar fi comis infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare ghicitul”, informează oficiali ai Poliţiei Prahova. 

Familia lui Zamfir Sandu este cunoscută în Ploieşti pentru numeroasele dosare penale deschise pe numele membrilor acesteia. În urmă cu câţiva ani, surse judiciare susţineau că pe numele membrilor familiei Sandu erau deschise peste o sută de dosare penale pentru diverse infracţiuni. Interlopul a devenit cunoscut în Ploieşti şi pentru faptul că un fost judecător, fost şef al secţiei penale din cadrul Tribunalul Prahova, a ajuns să fie cercetat pentru corupţie şi exclus din magistratură fiind acuzat că îl proteja pe Sandu şi pe membrii familiei acestuia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri