De această dată, Pământul s-a scufundat 10 metri, după ce anul trecut s-a lăsat 50 de metri. Atunci a fost înghiţită şi o casă.
A plouat toată săptămâna în Bumbeşti-Piţic din Gorj, suficient cât pământul să o ia la vale. Alunecarea de teren a ajuns lângă locuinţele oamenilor şi există riscul ca acestea să se prăbuşească.
Patru familii au fost evacuate. Temporar familiile pot locui la căminul și școala din comună, însă oamenii nu știu unde o să se ducă pe urmă.
„Cred că da, dar nu stiu unde. Asta e problema. Şi o să stăm la cămin şi la şcoală toată viaţa? Stăm o zi - două, dar după aia ce facem?”, a reclamat o persoană evacuată.
Ion Udrea îşi construieşte o vilă în zonă. Este aproape gata, dar acum, trăieşte cu teamă să nu fie înghiţită de pământ.
„Îmi aduceau feresterele lunea viitoare, le dădui telefon să nu mi le mai aducă, în rest e gata. Într-o noapte ne trezim în gaură. Azi-noapte s-a lăsat dintr-o dată”, a spus Ion Udrea.
Situaţia pare trasă la indigo, mai ales că anul trecut oamenii s-au mai confruntat cu alunecările. Atunci, primăria a investit 50.000 de lei pentru a reface drumul care acum s-a surpat din nou.
„Ni s-a promis ca ni se dau materiale, că ni se dau fonduri, că se merge la Guvern, nu s-a făcut nimic, oamenii sunt dezamăgiţi. Efectiv vă spun că noi, local, suntem depăşiţi de situaţie”, a spus viceprimarul Viorel Săpun.
„Vedem cum evoluează lucrurile pentru că din câte ştiu eu trebuie făcut un studiu topografic care este foarte scump și dacă se constată că se poate stabiliza terenul se va lua această decizie, deşi sunt nişte costuri foarte mari”, a adăugat subprefectul județului Gorj Sorin Arjoca.
Studiul geologic costă aproximativ 100.000 de lei, bani pe care edilii nu îi au şi spun că speră într-un ajutor de la Guvern.