După cele 77 de percheziții făcute în toată țara, procurorii DIICOT au ridicat de la membrii rețelei specializate în evaziune fiscală 43 de mii de euro și peste 200 de mii de lei. Ca să fie siguri că afacerile le merg ca pe roate, aceștia aveau pioni infiltrați în aparatul de stat, susţin investigatorii.
În timpul monitorizărilor SRI, ofițerii de informații au descoperit că ori de câte ori membrii rețelei voiau să dea o nouă lovitură și să creeze o firmă-fantomă, erau ajutați chiar de o angajată a Finanțelor din Caraș-Severin.
„Îi ajuta să poată să bage în lichidare firmele alea și să le radieze, chiar dacă aveau datorii foarte mari la bugetul statului. Îi ajuta cu diferite acte, îi învăța cum să facă contestații împotriva actelor de control pe care le făceau cei de la Finanțe,” spune Mircea Andreş, procurorul-şef al DIICOT Timişoara.
Camelia Chivu, șefa departamentului juridic de la Finanțe, ar fi sabotat astfel controalele propriilor colegi, inspectorii antifraudă.
Funcționara e cercetată sub control judiciar, iar superiorii ei spun că n-au stabilit încă dacă o vor sancționa. Săptămâna aceasta, oamenii legii au destructurat o reţea care a păgubit statul cu peste 25 de milioane de lei. 35 de oameni sunt vizați în dosarul de evaziune fiscală, printre care și prefectul de Caraș-Severin, care și-a dat demisia.