Fântâna dorită de edilul municipiului ar urma să fie construită pe albia râului Mureş, pe o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi. Ar urma să se întindă pe 100 de metri lungime şi 30 lăţime, să aibă 316 de jeturi de apă, cu un volum de consum de 1000 de metri cubi pe oră. La o funcţionare de trei ore pe zi şi 300 de zile pe an, cât prevede studiul de fezabilitate, ar însemna 875.000 de metri cubi.
În specificaţii, proiectantul arată că fântâna ar avea, pe lângă cele 316 de jeturi de apă, bule de săpun şi lasere - cele mai înalte ar atinge 15 metri. Fântâna, care ar fi o miniatură a unei celebre fântâni din Dubai, va avea patru jeturi fixe şi cinci jeturi rotitoare, care vor crea o piruetă. Alte 110 jeturi de zece metri în spirală pe verticală şi încă nouă verticale urcă, coboară şi dispar. Fântâna va fi prevăzută cu mecanism anti-viitură, care i-ar permite să se retragă spre maluri în cazul în care râul se umflă sau va deveni navigabil.
Un alt motiv pentru care consilierii locali ai opoziţiei au contesta proiectul a fost faptul că studiul de fezabilitate nu a cuprins avizul de mediu şi nici avizul din partea Apelor Române, instituţia care gestionează apele râului Mureş. Avizul de mediu este necesar în condiţiile în care albia râului ar urma să fie radical modificată pentru a face loc construcţiei.