DRUM CU NĂMEȚI. Ambulanța a ajuns la trei copii după cinci ore

Data publicării:
13122012 20ligia-38524

Apelul pentru primul bolnav, un adolescent de 17 ani cu probleme renale, a fost primit dimineaţă la ora 11.00, iar ambulanţa plecată în ajutor a rămas blocată între nămeţii de 2 metri.

La ora 13, ambulanța s-a împotmolit prima oară, la Movileni, la o distanță de 25 de kilometri de Iași și a avansat cu trei-patru kilometri/oră. O echipă Digi24 a însoțit ambulanța.

Autoritățile sperau că pacienții care au nevoie de ambulanță vor ajunge până diseară la spital.

Pe parcurs apar tot mai multe cazuri, iar această ambulanță care a fost trimisă în zona Movileni-Focuri primește apeluri cum că apar cazuri noi ce necesită atenție.

În zonă este doar un autogreder și din acest motiv se circulă greu, pentru că utilajul nu face față.La dispeceratul ISU se discuta posibilitatea trimiterii unui elicopter pentru a aduce la spital un bebeluș cu infecție pulmonară.

Abia după cinci ore, salvarea a reuşit să ajungă la adolescentul care avea urgentă nevoie de dializă. Imediat medicii au plecat la un bebeluş de cinci luni, cu febră mare şi afectiuni pulmonare.

În acelasi timp, în alt colţ al judeţului, o gravidă care stătea să nască a sunat la 112, dar ambulanţa care a plecat spre ea s-a lovit de munţi de zăpadă şi a făcut cale întoarsă. În cele din urmă, femeia a născut la dispensarul din sat. După opt ore, un elicopter SMURD a aterizat în localitatea Tansa.

Nu este nevoie de ajutorul armatei

Daniel Minciună, director Drumuri Judeţene Iaşi, a spus în direct la Digi24 că este în comuna Gropnița, în spatele autofrezei care intervine pentru a scoate din satul Săveni o gravidă și doi pacienți care au nevoie de dializă.

„Drumul spre Iaşi e greu, dar se poate ajunge. Sper ca într-o orăsă putem ajunge la acea femeie gravidă.Depinde foarte mult de cum se comportă utilajele şi vremea.Nămeţii sunt mari, de peste 1,5 metri”, a spusDaniel Minciună, director Drumuri Judeţene Iaşi.

Acesta a mai spus că situația este sub control și nu este nevoie de ajutorul armatei în acest moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri