Doi soți din Dorohoi s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Avertismentul medicilor: poate fi fatal

Data publicării:
ambulanta smurd pe care scrie numarul de urgenta 112
O ambulanță SMURD a intervenit la fața locului.

Doi soți din Dorohoi, județul Botoșani, s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Medicii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării mustului: câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale, potrivit Mediafax.

Cei doi soți din Dorohoi au cu vârste de 60, respectiv 64 ani și au fost la un pas să-și piardă viața după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) arată că prima care a intrat în beci a fost femeia și, pentru că nu s-a mai întors în casă, unde era așteptată de soț și câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute.

Câteva clipe mai târziu, aceștia au fost găsiți în beciul casei și nu răspundeau la strigătele celor din jur.

Două echipaje din cadrul ISU Botoșani, dintre care și o ambulanță SMURD au intervenit pentru a le acorda primul ajutor celor doi soți, iar în sprijin a intervenit și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, spun reprezentanții IGSU.

Butoaiele depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol, efectele asupra organismului fiind cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.

Pentru evitarea tragediilor, pompierii îi sfătuiesc pe cetățeni să fie prudenţi și să realizeze procesul de fermentare în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Trump revine și spune că i s-a făcut „scârbă” de Zelenski și că acesta „nu are nicio...
Digi FM
Bella Hadid, picioare parcă interminabile într-o pereche minusculă de pantaloni mulați. Nu a renunțat la...
Pro FM
Unde a plecat Alina Sorescu după ce a divorțat de Alexandru Ciucu. Fanii, val de reacții: „Prima vacanță în...
Film Now
Ethan Hawke critică noua tendință „nebună” de a angaja actori pe baza numărului de urmăritori de pe rețelele...
Adevarul
Povestea lui Mani Gyenes, românul cu patru victorii în Raliul Dakar
Newsweek
Guvernul anunță un nou ajutor la pensie pentru plata facturilor. Cardul de energie NU se mai încarcă
Digi FM
Kim Kardashian, declarații despre relația cu Kanye West: „Vrem tot ce e mai bun pentru copii!” Rapperul a...
Digi World
Cum s-a schimbat corpul unui bărbat care a mâncat câte 30 de ouă pe zi timp de o lună. Rezultatele...
Digi Animal World
Un câine abandonat într-o parcare a emoționat milioane de oameni. Mesajul pe care îl avea prins de zgardă...
Film Now
"Rambo", între realitate și ficțiune. Adevărul din spatele legendarului personaj interpretat de Sylvester...
UTV
Rux și Opulență, atac dur la adresa lui Mihai Trăistariu: „Ești un penibil și vei rămâne un penibil!”