Doi soți din Dorohoi s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Avertismentul medicilor: poate fi fatal

Data publicării:
ambulanta smurd pe care scrie numarul de urgenta 112
O ambulanță SMURD a intervenit la fața locului.

Doi soți din Dorohoi, județul Botoșani, s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Medicii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării mustului: câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale, potrivit Mediafax.

Cei doi soți din Dorohoi au cu vârste de 60, respectiv 64 ani și au fost la un pas să-și piardă viața după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) arată că prima care a intrat în beci a fost femeia și, pentru că nu s-a mai întors în casă, unde era așteptată de soț și câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute.

Câteva clipe mai târziu, aceștia au fost găsiți în beciul casei și nu răspundeau la strigătele celor din jur.

Două echipaje din cadrul ISU Botoșani, dintre care și o ambulanță SMURD au intervenit pentru a le acorda primul ajutor celor doi soți, iar în sprijin a intervenit și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, spun reprezentanții IGSU.

Butoaiele depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol, efectele asupra organismului fiind cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.

Pentru evitarea tragediilor, pompierii îi sfătuiesc pe cetățeni să fie prudenţi și să realizeze procesul de fermentare în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vine o vreme așa cum nu a mai fost de mulți ani, anunță meteorologii ANM. Cum va fi de Crăciun
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Christina Aguilera, ținta comentariilor dure: „Nu mai arată ca înainte!” Artista, acuzată că a slăbit prea...
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Care pensionari iau 375 lei în plus la pensie în decembrie? Cum și când se acordă banii?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un cadou total neașteptat de Crăciun. Reacția angajaților unui magazin când au găsit un șarpe în brazii...
Film Now
Ralph Macchio, onorat cu o stea pe Hollywood Walk Of Fame: „Înseamnă totul pentru mine”. Cum arată azi...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”