„Traseul ar fi prin Sfântu Gheorghe, Ilieni, Dobolii de Jos, Podu Olt şi, aici, să iasă spre E60, după care să putem să trecem spre autostradă”, explică Nagy Iosif, vicepreşedinte CJ Covasna.
Drumul expres va avea 37 de kilometri şi ar urma să fi parcurs de la un capăt la altul în mai puţin de 20 de minute. Astfel, odată cu acest traseu, durata călătoriei dintre Covasna şi Braşov s-ar înjumătăţi.
„Noi am dori, pe tot traseul, ce înseamnă drum express, să nu avem nici o comună, nici o problemă care să îngreuneze traficul”, mai spune vicepreşedintele CJ Covasna.
Şi asta pentru ca firmele din Covasna să aibă mai uşor acces la noul aeroport care se va construi la Ghimbav şi la viitoare autostradă spre Ungaria. Beneficii vor fi şi pentru braşoveni.
„Miza, atât pentru partenerii noştri, cât şi pentru noi, este să avem cât mai mulţi clienţi, cu ghilimelele de rigoare, deci cetăţeni aduşi în zona Braşovului şi care să beneficieze de investiţiile de la noi”, spune Mihai Pascu, vicepreşedinte CJ Braşov.
Cea mai mare parte a banilor pentru construcţia drumului vor veni din fonduri europene.Deocamdată însă n-au fost făcute nici măcar studiile de fezabilitate.