Director suspendat din CNADNR, la Digi24, despre recepția lucrărilor: „Sunt oameni subțiri și nu coboară din mașină să-și murdărească pantofii”
Alin Goga, director adjunct de investiţii în cadrul direcţiei regionale de la Craiova, nu este doar suspendat din funcţie, ci şi cercetat disciplinar de o comisie formată din şefi de la Bucureşti ai CNADNR. El este acuzat că şi-ar fi încălcat fişa postului, deoarece „acordarea de interviuri, precum şi furnizarea de documente sau informaţii în legatură cu activitatea CNADNR, se realizează numai cu mandat sau imputernicire de la directorul general al Companiei de Drumuri”.
Iar Alin Goga nu a avut acceptul directorului Narcis Neaga pentru a participa la o emisiune în care a atras atenţia asupra greșelilor de proiectare și execuție a lotului 3 al autostrăzii Orăștie - Sibiu, prezentate pe larg și de Digi24.
Potrivit acestuia conducerea Companiei de Drumuri a ştiut încă de la început de probleme, dar nu a luat nicio măsură, iar acum ar trebui refăcut întregul tronson de autostradă.
În plus, el a atras atenția asupra corupției din instituție. În aceeași situație cu Alin Goga se află și Liviu Costache, un alt director al Companiei. CNADNR precizează că în cazul dovedirii nevinovăţiei salariaţilor cercetaţi disciplinar, acestora li se vor acorda echivalentul drepturilor salariale de care nu au beneficiat în urma suspendării.
Șeful de la Direcția de Drumuri Craiova, suspendat. El a declarat că autostrada Orăștie-Sibiu e prost construită
Alin Goga, la Digi24: „Noi recepţionăm lucrări la autostrăzi... pe 11 primim hârtia de la constructori, pe 12 facem recepție și spunem că e OK”
Alin Goga, director suspendat din CNADNR, a spus în direct la Digi24 că regulile din CNADNR prin angajaților li se interzice să vorbească „sunt nişte reguli aberante, impuse de nişte oameni care au tot interesul să îi ţină în teroare, să tacă.”
„Toată lumea spune: "am rate de plătit, am copii de cresut, nu am timp să mă lupt, s-o facă alții". Eu am decis să intru în această luptă. Nu pentru că mi-aș fi dorit, ci pentru că am fost nevoit să o fac. Am încercat de nenumărate ori, din interior, colegial, să le spun că sunt nişte probleme şi că există soluţii. Lumea spune "da" în față şi îţi râde în spate și fac în continuare ceea ce știu să facă”, a subliniat el.
Alin Goga spune că nu a pornit „lupta” din chestiuni personale.
Abonându-te la Newsletter primești sinteza celor mai bune informații, articole și interviuri exclusive publicate de digi24.ro
„Nu am nimic cu nimeni din conducerea CNADNR. Singurul lucru pe care am vrut să-l fac a fost să îi fac să înţeleagă că merg pe nişte drumuri greşite, că soluțiile pe care le adoptă sunt greșite. Dumneavoastră, presa, spuneţi că sunt acolo niște nereguli. Oamenii, societatea aşteaptă de la noi rezultate palpabile, care să se vadă. Lucrurile au mers an de an în jos. Construcțiile pe care le facem și le recepționăm așa cum le recepționăm sunt din ce în ce mai proaste. Lucrurile astea le vedeți, eu nu vin decât să confirm din interior. Eu am fost dat afară în mod abuziv şi am câştigat, nu m-au angajat ei de milă”, a adăugat Alin Goga, director suspendat din CNADNR.
Întrebat care este presiunea să fie acceptate lucrări proaste, el a răspuns: „dacă noi recepţionăm lucrări la autostrăzi... pe 11 primim hârtia de la constructori, pe 12 facem recepție și spunem că e OK... marii noștri specialiști din CNADNR s-au plimbat acolo...”.
„Credeţi că lucrările alea proaste şi faptul că te faci că nu le vezi în condițiile în care îți fac niște reclamații prin intermediul presei și tu te faci că nu le vezi și le cocoleșești, le pasezi până uită lumea de ele și asta e. O să vă mai aduceți aminte peste doi ani sau peste cinci ani, când o să ne lovim de aceleași probleme”, a mai spus Alin Goga.
Despre cazul Orăștie – Sibiu, Alin Goga a spus că „la DNA e un dosar pe Orăștie-Sibiu, din 2013 și are numărul 50. Eu cred că cei de la DNA nu se deranjează să cerceteze, sunt acolo niște lucruri pe care ar putea să le analizeze un parchet de judecătorie sau un parchet de tribunal. Astăzi DNA a fost în companie și au xeroxat 120 de dosare. Eu cred că se apropie termenul scadenței și ei știu asta, nu pot să vină decât cu minciuni în fața dumneavostră.”
Întrebat cine îi forțează pe cei care fac recepție să accepte lucrările așa cum sunt, el a răspuns că „nu este vorba numai de domnul Neaga, nu vreau să particularizez, că asta nu se întâmplă doar din timpul mandatului domnului Neaga. Recepţii s-au făcut şi pe vremea altor directori, la fel de prost s-au făcut.”
El a adăugat că cei care vin pe șantier „sunt oameni subțiri și nu coboară din mașină să-și murdărească pantofii” și „nu îi interesează calitatea asfaltului respectiv”.
„Eu nu ştiu dacă iau bani și nu pot să dovedesc. Pot să spun ferm convins că alții o să dovedească, pentru că sunt efectiv nişte reţele formate de ani de zile. Sunt oameni care au fost consultanţi, să spunem, la un constructor italian, iar acuma acel consultant e consilier al directorului general. Și aceiași constructori vin tot la același fost consultant care între timp este consilier al directorului general și pe care nu are nimeni curaj să-l oprească, pentru că pupilul lui este directorul general adjunct economic din companie. E o încrengătură, eu am devenit dușmanul tuturor”, a mai spus Alin Goga.
Despre viitorul său profesional, Alin Goga spune: „Nu am mari speranțe de la această comisie numită de domnul Narcis Neaga. Acolo e un domn care și-a angajat fratele. Decide una din persoanele care ar trebui să fie ea cercetată din punct de vedere etic, nu să mă cerceteze pe mine pentru că vin și spun adevărul. Unde? Normal că am ajuns să urlu în presă, dacă nimeni nu vrea să mă bage în seamă. Nu e prima dată când fac asta, o fac de mulți ani și încearcă să-mi astupe gura”.
„Cereți de la CNADNR câte mandate au dat în ani de zile pentru acordare de interviuri în presă. Numai când este vorba de Goga în particular a avut nevoie de mandat din partea directorului general, pentru că ceilalți toți elogiau și spuneau că lucrurile sunt perfecte. O să câștig în instanță”, a mai spus Alin Goga, la Digi24.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News