În urmă cu două luni, Pavel Stoica s-a trezit cu apa în mijlocul casei. Inundaţiile i-au distrus tot, de la mobilă până la parchet, iar gospodarul nu a primit niciun leu despăgubire.
„Nici nu ne-a trecut măcar pe hârtie că suntem inundaţi. Nu figurez nici la primărie că sunt inundat”, se plânge Pavel Stoica.
Iar asemenea poveşti se întâlnesc la fiecare pas. Unii proprietari se plâng că membrii comisiei de la primărie au refuzat să intre în case pentru a evalua pagubele. Mai mult, ar fi fost despăgubiţi proprietarii unor case părăsite sau chiar neatinse de viituri.
Este cazul unei case de pe Strada Tineretului, numărul 11, o zonă din Pechea unde nici măcar nu a ajuns apa la inundaţii. Cu toate acestea, casa respectivă a fost evaluată ca fiind afectată în prioporţie de 25%. Iar proprietarul a primit 7.500 de lei.
Despăgubirile, spun localnicii, ar fi fost acordate pe criterii politice. O acuzaţie negată de primarul comunei, care însă recunoaşte că nereguli au fost.
"Au primit sume de 300, 370 de milioane şi casa valora 100 de milioane. Dau un exemplu. Au fost favorizaţi cei care au avut casele mai dărăpănate, mai vechi”, a declarat primarzul Mihai Măncilă.
Pentru desăpăgubirea sinistraţilor din Pechea, Guvernul a alocat în total peste 1,5 milioane de lei.