Mihai Stănişoară arată, într-un comunicat transmis miercuri, că a luat decizia de a demisiona „atât din calitatea de parlamentar, de membru al Camerei Deputaţilor, cât şi din cea de membru al Partidului Liberal Reformator”.
„După o îndelungată deliberare şi autoanaliză, am hotărât ca drumul pe care îl voi urma de acum înainte să nu mai includă, cel puţin pentru o perioadă, politica de partid sau cea parlamentară. Sunt convins că experienţa şi profesionalismul meu vor putea fi puse şi de acum înainte în slujba unor proiecte importante, care să vizeze dezvoltarea socio-economică a României, în context intern şi internaţional”, precizează Stănişoară.
El le-a mulţumit celor care l-au votat şi care au avut încredere în el.
„Celor care m-au votat şi care mi-au încredinţat mandatele de membru al Parlamentului României, le mulţumesc şi îi asigur de respectul meu şi de recunoştinţa mea. Activitatea politică pe care am desfăşurat-o a avut mereu în centru rezolvarea problemelor comunităţii pe care am reprezentat-o. Le mulţumesc celor cu care am avut onoarea şi privilegiul de a colabora în cei 15 ani de serviciu public, administrativ şi politic, atât la nivel naţional, cât şi local. Gândurile mele bune se îndreaptă şi către reprezentanţii mass-media, cărora le urez, cu preţuire, succes şi inspiraţie”, mai arată Stănişoară.
Mihai Stănişoară a avut două madate de deputat între 2000 şi 2008, iar din 2008 şi până în 2012 a fost senator. În 2012, el a fost ales din nou deputat într-un colegiu din judeţul Mehedinţi.
Stănişoară a fost membru al PDL şi chiar vicepreşedinte al partidului şi lider al grupului deputaţilor democrat-liberali până în martie 2013, când s-a înscris în PNL, anunţând că acest partid este singurul care "poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România".
În iunie 2014, el a anunţat că îl urmează pe Călin Popescu Tăriceanu în Grupul de Iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, devenit ulterior PLR.