Sursele citate au precizat că, după incidentul care a avut loc marţi seară, în urma căruia un tânăr şi-a împuşcat instructorul după care s-a sinucis, vor fi verificate bazele de date ale tuturor poligoanelor, scrie Mediafax.
În urma acestui demers, oamenii legii urmăresc să realizeze o situaţie a persoanelor care nu sunt autorizate să folosească arme letale, dar care sunt pasionate de tir şi să verifice dacă sunt cunoscute pentru comiterea unor infracţiuni cu violenţă sau sunt luate în evidenţă pentru boli psihice.
Potrivit poliţiştilor, până în anul 2011, în poligon puteau folosi arme letale numai persoanele care aveau autorizaţie pentru deţinerea unor astfel de arme.
Începând din 2011 însă, legea a fost schimbată, pentru că trebuia aliniată la legislaţia Uniunii Europene, iar în poligoane s-a permis accesul oricărei persoane care a împlinit vârsta majoratului. În momentul de faţă, instructorul este singura persoană care poate decide dacă cineva nu poate susţine o şedinţă de tragere. Astfel, el poate refuza un client dacă acesta pare agitat, bolnav psihic sau în stare de ebrietate.
Crima urmată de sinucidere comisă marţi seară în Poligonul UTI din Capitală a fost surprinsă de camerele de supraveghere, din imagini reieşind că tânărul, care trăgea la ţintă, şi-a împuşcat instructorul de trei ori cu un pistol Glock, după care s-a împuşcat în cap.
Incident la un poligon de tir din București. Două persoane au murit