„Imediat ce ne va fi comunicată o vom executa”, a spus Dan Șova.
Întrebat dacă vor fi căutați vinovați în interiorul CNADNR, în urma acestei decizii a instanței, ministrul a răspuns: „Din câte știu, s-a făcut o anchetă în 2008-2009, nu știu dacă s-au stabilit persoanele vinovate”.
„Normal că accidentul e regretabil. Din descrierea lui e foarte greu de stabilit dacă modul de amplasare a parapetului - nu sunt inginer specializat în siguranța drumurilor ca sa ma pricep - dacă poate fi desemnată o anumită persoană ca fiind de vină”, a adăugat ministrul.
El a adăugat că întreținerea drumului, în acea zonă, nu a fost făcută de o firmă din afară, ci de regionala CNADNR.
Dan Șova a mai spus că zona în care s-a produs accidentul din 2006 este una în care s-au petrecut mai multe accidente, soldate inclusiv cu decese, iar parapetul fusese amplasat pentru că la marginea drumului era „un fel de prăpastie”.
„Și din punctul nostru de vedere este o ușurare pentru că, normal, în astfel de situații, poate ne-am fi dorit, uman vorbind, să putem acorda despăgubirile și mai repede, dar au fost hotărâri judecătorești contradictorii și până nu se dădea o hotărâre definitivă a Înaltei Curți nu se putea face absolut nimic”, a spus Dan Șova.
CNADNR va plăti un milion de euro daune unei tinere care şi-a pierdut o mână într-un accident rutier produs în 2006, a decis astăzi instanţa supremă.
După accidentul care a avut loc în apropiere de Măieruş, pe Drumul Naţional 13, care leagă Braşovul de Sighişoara, Georgiana Elena Ghegeliua fost în stare de şoc. S-a obişnuit greu cu ideea că a rămas infirmă pe viaţă şi a vrut ca vinovaţii să plătească, pentru ca nimeni să nu mai treacă printr-o dramă asemnătoare.
Avocaţii Companiei Naţionale de Drumuri au tras de timp şi au contestat o primă decizie, care îi dădea dreptate tinerei. Astăzi, magistraţii au confirmat pentru a treia oară vinovăţia companiei şi au dat o decizie definitivă.