Cu mai puţin de o săptămână înainte de Crăciun, cei care nu mai au timp de gătit merg la atelierele de bunătăţi.
„Nu am vacanţă, nu am concediu şi atunci cumpăr”, spune o femeie.
Cofetarii lucrează neîncetat. Au şi un secret pentru ca aceştia să iasă pufoşi. „Frământatul, facem umplutura, lăsăm pe masă la dospit, malaxor, dospitor cel puţin 40 de minute şi în cuptor o oră. Nu punem amelioratori, doar drojdie şi cum facem acasă, cu nucă, rahat și cacao”, explică Alina, cofetar.
Proprietarii de patiserii spun că numărul comenzilor a crescut simţitor, iar vedeta este cozonacul. Unii mărturisesc chiar că au angajat personal suplimentar pentru a face faţă solicitărilor.
„Vânzările noastre sunt mai mult decât duble în perioada aceasta şi o să fie şi mai mult că ne aşteptăm ca greul să vină săptămâna aceasta”, spune Nicoleta Hriţcu, proprietar.
„E un avantaj, nu dispun de timp şi mai ales ştiu că aici găsesc produse ca la mama acasă”, spune o femeie.
Un kilogram de cozonac costă 45 de lei, iar cel de prăjituri de casă 60 de lei.