Actualizare:
„Starea pacientului rămâne critică din cauza disfuncției respiratorii severe secundare, transfuziei masive și pneumoniei de aspirație”, a precizat medicul Carmen Orban.
Incidentul de pe terenul de fotbal a fost anunţat la 112, la ora 17 şi 20 de minute. Copilul urma să intre la antrenament în 10 minute când a fost strivit de poarta metalică. Până la sosirea medicilor, antrenorul i-a acordat primul ajutor. Mama băiatului era şi ea pe teren.
Constantin Borza, antrenor: „Erau pe terenul 2 se jucau cu mingea, erau 8 copii acolo. Între timp, un copil s-a agățat de bară și a căzut bara pe minor.”
Claudia Tatarici, medic: „Copilul în vârstă de 10 ani a fost preluat de elicopterul SMURD, era palid, transpirat, prezenta o durere toracică în urma unui traumatism pe terenul de forbal. A căzut un corp dur pe spatele copilului. Era conştient, dar prognosticul este rezervat. S-ar putea să fie vorba de o hemoragie internă.”
Antrenorul recunoaşte că porţile nu erau fixate pe teren. De asemenea, părinţii trebuiau să îşi supraveheze copiii în afara antrenamentului.
Constantin Borza, antrenor: „Aceste bare sunt stabile? Nu sunt stabile. Și cum stăteau pe teren? stăteau foarte bine. Dacă se agaţă de ele normal că .... cad. Dacă erau lovite cădeau? nu, niciodată.”
Terenul de forbal aparţine Primăriei Corbu, dar a fost dat în concesiune clubului de fotbal unde fac sport 40 de copii.
Constantin Vilău, inspector primăria Corbu: „Comuna Corbu nu are nicio obligaţie din punct de vedere al protecţiei copilului referitor la teren. Terenul este dat în administrare pentru desfăşurare de activităţi sportive, asociaţiei. Mai departe este treaba ei să îşi ia măsurile de protecţie.”
Poliţia a făcut investigaţii la faţa locului şi a deschis un dosar penal in rem.