Copilul de clasa a şaptea a fost bătut în curtea şcolii în timp ce aştepta microbuzul care trebuia să îl ducă acasă. Părinţii spun că băiatul a fost agresat şi umilit de colegii mai mari.
Liliana Baciu-mama băiatului: „Exact la terminarea orelor, doi colegi mai mari l-au luat la bătaie cu picioarele, cu pumnii, în faţa mai multor copii. Copiii au început să strige: bătaie, bătaie!. Trimiţi copilul la şcoală, sănătos şi îşi vine bătut. În ziua de azi nu mai avem încredere să trimitem copiii la şcoală”.
Copilul a suferit mai multe traumatisme şi a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. Conducerea şcolii, dar şi Inspectoratul Şcolar verifică acum de ce elevul, despre care se ştia că are probleme de integrare, nu era supravegheat de un profesor, aşa cum spune legea.
Ruxandra Ciorchină - director al Şcolii din Leordeni: „Elevul a semnalat că s-a întâmplat un incident între el şi ceilalţi elevi, dar era într-o stare bună, a plecat cu microbuzul şcolar acasă. Am declanşat o anchetă”.
Un studiu făcut de organizaţia Salvaţi Copiii arată că violenţele între copii reprezintă un adevărat fenomen în şcolile publice. Unul din patrucopii este umilit, iar unul din zece, agresat.
Daniela Stănculeanu-coordonatorul programului de combatere a violenței de la „Salvați Copiii”: „Ei nu pot fi responsabilizaţi pe cont propriu cu rezolvarea acestei probleme, este nevoie de intervenţia adulţilor, atât la nivelul şcolii, cât şi la nivelul familiei”.
Irina Gruia-psiholog: „Clasele de elevi să aibă diferite activităţi care să îi facă să se cunoască mai bine, să interacţioneze, să înveţe ceea ce însemană o igienă a relaţiilor, ori de câte ori se întâmplă ceva nepotrivit din punct de vedere relaţional, mesaje toxice, agresivitatate, defăimare, să se intervină”.
Cazul din Leordeni nu este singular în Argeş. În urmă cu aproximativ o lună, într-o altă comună, mai mulţi copii de şcoală primară au atacat cu pietre un băiat care a murit apoi la spital.