Într-un restaurant din nordul staţiunii Mamaia, turiştii primeau în farfurie mezeluri expirate de zece zile sau fructe de mare recongelate.
„Copiilor le-am dat ieri ceva şi chiar au avut probleme digestive şi acum merg în cameră să prepar ceva ca să le dau masa în cameră”, spune o turistă.
Pentru neregulile descoperite, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor l-au amendat pe patron cu 10.000 de lei. Din restaurant, controlul s-a mutat pe plaja administrată tot de el. Neregulile descoperite şi acolo l-au costat încă 30.000 de lei.
„Plaja, trebuie să asiguraţi românilor, turiştilor, 30% pentru prosoape, dar cu deschidere la uscat şi deschidere la mare”, îi explică Marius Dunca, preşedintele ANPC, administratorului plajei.
Şi pe plaja vecină administratorii s-au întins cu şezlongurile pe spaţiul care ar fi trebuit să fie folosit de turiştii care vor să facă plajă direct pe nisip.
Inspectorii OPC spun că vor continua controalele pe plajă până la finalul sezonului estival.