De altfel, apa a deteriorat şi exponatele din muzeu, iar vijelia a distrus acoperişul.
Directorul Muzeului de Istorie și Arheologie din Constanța spune că a căutat soluții, dar nicăieri în țară nu a găsit o clădire în care să susțină seminarul. Așa că invitații au participat la lecțiile de istorie românescă printre găleți cu apă și bucăți de tencuială. De altfel, la etajul al treilea al clădirii a plouat chiar și peste instalaţia electrică.
„Sediul a fost pur și simplu calamitat. Au fost inundate părți din etajul trei, unde sunt birourile și chiar părți mai mici semnificative din expoziția de la etajul doi”, spune Gabriel Custurea, directorul Muzeului de Istorie şi Arheologie din Constanţa.
La cele două etaje se află colecții importante de arme, costume şi monede datând de la sfârşitul anilor 1800, dar şi artefacte, cărţi rare și obiecte istorice moderne şi contemporane.
Consiliul Judeţean Constanţa a alocat, astăzi, suma de 200.000 de lei pentru repararea provizorie a acoperişului. De anul viitor, muzeul va fi refăcut, integral, cu fonduri europene. Valoarea totală a lucrării nu a fost încă estimată.