Mirosuri irezistibile au acaparat centrul Iaşiului. Cei care ţin post cu siguranţă au fost tentaţi să se înfrupte din mâncarea delicioasă, preparată de zeci de bucătari iscusiţi. Aceştia au pregătit ceaune întregi cu bucate tradiţionale din carne porc şi mii de porţii aburinde au fost împărţite gratuit pofticioşilor.
„Mâncarea foarte bună, este proaspătă, făcută sub ochii oamenilor.”
***
„Are şi cărniţă, şi paprica şi roşii, foarte, foarte bună, natural.”
Un alt punct de atracţie a fost concursul de gastronomie. Cei mai buni bucătari s-au întrecut cu reţete unice.
Ioan Antohi, bucătar: „Facem un piept de pui cu sos gorgonzola, un piure de dovlecei cu ardei gras, nişte ardei gras crocant şi nişte roşii prăjite.”
Iulia Drăguţ, organizator: ”Vedem competitori din peste 26 de ţări. Ei evoluează câte şase pe oră. Am început la șapte dimineaţa.”
Invitat de onoare a fost bucătarul canadian Robert Rainford, supranumit regele grătarelor.
Chef Robert Rainford, regele grătarelor: „Am mai fost în România de mai multe ori, toată lumea mă întreabă asta, am mâncat mici și alte mâncăruri tradiționale. Îmi place mâncarea autentică. Micii sunt felul meu favorit, pentru că este ceva ce pot face și eu acasă.”
Cupa gastronomiei va continua cu reţete din peşte, pentru care e dezlegare în post, de Florii.