Alex Iancu avea 22 de ani şi era absolvent al Academiei de Ştiinţe Economice. Iubea muzica şi să cânte la chitară. Era prieten cu membrii trupei Goodbye to Gravity şi aştepta de mult timp concertul acestora, de pe 30 octombrie. Tatăl său reuşeşte să zâmbească şi vorbeşte de pasiunea pentru rock pe care i-a transmis-o fiului.
„Mereu îmi spunea că ce-i aia, muzică de pe vremea ta, uite muzică nouă acum. Până când l-am dus la concertul Rolling Stones, care-a fost în Bucureşti... Atunci s-a schimbat totul pentru el”, povestește Eugen Iancu.
Alex n-a apucat să-şi vadă împlinit visul, să urce pe scenă alături de propria sa formaţie rock. A fost rănit în incendiul din clubul Colectiv. Dus la spitalul Sfântul Ioan, în noaptea tragediei, cu maşina unor prieteni, a intrat în comă la câteva zile după internare şi nu s-a mai trezit.
„Imposibil să-l vezi aşa cum l-am văzut eu, înfăşat, bandajat, ars, nu... Aşa ceva nu trebuie văzut. De asta nu pot să accept să-i văd pe cei care ar fi trebuit să ia măsuri, că stau şi râd acum”, spune tatăl lui ALex.
Durerea i-a adus alături pe părinţii celor care şi-au pierdut viaţa în tragedia din seara zilei de 30 octombrie. Se întâlnesc periodic şi speră că o asemenea tragedie nu se va mai repeta.
„A venit cineva să spună: Domnule, în trei zile scoatem o lege prin care vom amenaja tot centrul, vom aduce în legalitate, îi vom ajuta pe patroni, pe proprietari. Nu, s-a închis şi s-a rezolvat problema”, spune Eugen Iancu.
„Şi eu şi soţia ne plângem copilul. Noaptea nu prea dormim, pentru că ştim că noaptea vine copilul... Noi stăm şi ne plângem răniţii şi morţii. Voi ce faceţi? Nu ştiu, aş vrea să văd că se schimbă ceva”, mai spune Eugen Iancu. El este doar unul dintre sutele de oameni a căror viaţă a fost dată peste cap de tragedia din Clubul Colectiv.
„Moare copilul la 22... Nu ştiu, dacă cineva crede că aşa ceva se poate uita”, spune Eugen Iancu, tatăl unei victime din Colectiv.