Codul portocaliu de ploi şi vijelii a luat prin surprindere unele primării din Capitală.
Reporter: E cineva în seara asta în primărie care să se ocupe?
Angajat Poliția Locală, sectorul 1: În afară de pază, nimeni. Trebuie să luați legătura cu cei de la presă. Ei se ocupă de chestia asta. Eu sunt de la Poliţia Locală şi mă ocup de paza acestei instituţii, nicidecum de întrebarea dumneavoastră.
Alţi primari şi-au făcut însă temele.
„Ne-am pregătit cu șase echipaje situate în puncte fixe, acolo unde în atecedente am avut parte de inundaţii şi că 8 echipaje mobile care în permanenţă fac teren”, Daniel Băluţă, vice-primarul sectorului 4.
„Pe durata instituirii codului portocaliu vom avea permanent activat comitetul pentru situaţii de urgenţă”, a adăugat Cezar Marinescu, ofiţer de serviciu.
Nu la fel de bine pregătite au fost însă unele primării din ţară. Deşi codul galben este încă în vigoare, la primăria din Măneşti nu este nimeni.
Aceeaşi situaţie şi la primăria din Pietrari.
În unele primării, edilii au trasat sarcini clare paznicilor instituţiilor.
Angajaţii primăriilor din judeţul Constanţa, aflat şI el sub cod portocaliu, au asigurat ture de permanenţă.
„Trebuie să stăm aici, să-i asigurăm pe cetăţeni că nu se întâmplă nimic, să informăm Constanţa dacă avem nevoie de ceva”, a spus Constantin Micu, primarul din Tuzla.
„Sunt la monitorizare aici la Primăria Cumpăna, de la ora 18.00, la ora 06.00, iar dacă este nevoie pentru vreo solicitare în zona mea de competenţă, ajut colegii”, a afirmat Gheorghe Vărzaru, agent la Poliţia Locală din Cumpăna.
Angajaţii primăriilor de pe raza judeţelor afectate de vremea severă ar trebui să lucreze în ture de permanenţă până când codurile de vreme severă vor expira.