Medicul şi asistentul de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui au fost chemaţi să ajute un bărbat de 60 de ani, pe care vecinii îl găsiseră căzut în curtea casei lui. La câţiva kilometri de satul unde trebuaiu să ajungă, medicul şi asistentul au văzut nevoiţi să se dea jos din maşină şi să urce în căruţă. Un râu de noroi se deschidea în faţa lor.
„Am fost avertizați de către oamenii din sat că nu avem nici o şansă să ajungem cu ambulanţa. Au venit ei înaintea noastră cu o căruţă şi ne-au transportat cu aparatura, cu trusele medicale până la locul solicitării”, a declarat dr. Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Vaslui.
După ce a scăpat de noroi, echipajul ambulanţei a avut de înfruntat şi ploaia. Noroc că aveau la ei nişte pungi pentru deşeuri medicale.
„În mod normal, ambulanţa din Bârlad face 15 minute până în sat. Din cauza noroiului, însă, echipajul medical s-a chinuit o oră ca să ajungă la solicitare”, relatează Carmen Ciocan, reporter Digi24 Iaşi.
Prea târziu însă pentru bărbatul care avea nevoie de ajutor. Omul murise de câteva ore.
„Moare omul şi nu poate să intre o salvare, nimic”, spune un localnic.
Evident, primarul are o explicaţie pentru starea jalnică a drumului.
„E un drum de exploatare, care, recunosc, nu-i pietruit, cum de altfel toate drumurile de exploatare nu sunt pietruite la nivelul comunei”, spune Ionel Munteanu, primarul comunei Ciocani, Vaslui.
În fiecare zi, Ambulanţa Vaslui răspunde la aproape 200 de solicitări. Şi, zilnic, cel puţin una dintre cele 15 maşini de intervenţie se împotmoleşte în gropile sau noroiul de pe drumuri.
Medicii nu sunt singurii care trebuie să ducă lupte în noroi. Acum două luni, drumul spre cimitir a fost un iad pentru cortegiul funerar. Glodul de pe uliţă le ajungea oamenilor până la genunchi, iar căruţa în care era sicriul a fost aproape îngropată în noroi.