Carnea de porc se va scumpi cu 12-15% până la sfârşitul anului

Data publicării:
PORCI MEDIAFAX 1

Producătorii sunt nemulţumiţi de costurile pe care le au cu achiziționarea furajelor pentru animale.

Prețul va crește întâi cu 7% și va continua să crească până la sfârșitul anului, până la maxim 15%.

Scumpirea este iminentă, s-a amânat cât s-a putut de mult, a subliniat producătorul.

Potrivit acestuia, animalele sunt hrănite acum cu furaje din sezonul trecut, dar, până la noua recoltă, furajele se vor scumpi. Și importurile cresc prețul cărnii, fermierii plătesc tot mai mult pentru porcii mici pe care îi importă din Europa de Vest.

Uniunea Europeană are în vedere, de asemenea, implementarea directivelor care reglementează spaţiul minim pe cap de animal sau de pasăre. Procesatorii vor fi nevoiţi să implementeze aceste directive, astfel că vor fi nevoiţi să investească în adaptarea fermelor la noile condiţii. Este de aşteptat ca producţia să scadă în urma introducerii acestor măsuri din a doua parte a anului, a spus producătorul.

„După un început de an dificil în industria cărnii, producătorii se văd obligați în a-și construi rezerve și nu este exclus sa asistăm la cresteri de prețuri. Vom fi în linie cu evoluția europeană, regională, globală a prețului cărnii”, a declarat la Digi24 Alex Jurconi, reprezentant Asociația română a cărnii

„Noi, ca producători în Asociația română a cărnii, dorim să păstrăm un preț pe care consumatorul roman să și-l permită”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri