Cu această dubă au fost transporatate zeci de kilograme de carne de vită, cumpărate de un cetăţean arab care urma să pregătească o masă festivă pentru circa 200 de invitaţi. Inspectorii DSV Cluj au descoperit marfa într-un congelator, pe care l-au sigilat.
„De cât timp comercializaţi carne fără să aveţi actele pe ea? Nu am comercializat, am cumpărat doar un viţel.”
Inspectorii DSV susţin că pentru a nu atrage atenţia autorităţilor, marfa se vindea doar în anumite cercuri.
Animalele erau sacrificate în mai multe puncte din Cluj, printre care o şură dintr-o gospodărie din localitatea Sânnicoară. Acolo autorităţile au descoperit o instalaţie improvizată.
„ - Aia este exact instalaţia de la tractor.
- E multifuncţională? Merge şi la vită?
- Aia nu merge numai la motor la tractor.”
***
„Aţi tăiat vaci fără a avea documentele necesare? Ştiţi ce? Vă poftesc afară, vă rog frumos!”
Ioan Oleleu, director DSVSA Cluj: „Cel puţin după primele investigaţii cred că vorbim de o reţea bine pusă la punct . Carnea ajungea în diverse locuri, era destinată consumului public.”
Autorităţile sanitar-veterinare şi poliţiştii continuă cercetările. Acum vor să afle şi punctele în care a ajuns carnea fără aviz sanitar-veterinar.