La un moment dat, în timpul acţiunilor, o maşină a Poliţiei s-a răsturnat în localitatea dâmboviţeană Dărmăneşti, din cauza exploziei unui cauciuc, iar agenţii şi suspectul care se aflau în autovehicul au fost răniţi, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.
Actualizare ora 14.15 În urma perchezițiilor au fost găsite de polițiști 65 de tone de combustibil și sume de bani, în valoare de 1,3 milioane de lei. S-a pus sechestru asigurator pe 19 autoturisme, telefoane mobile, laptopuri. Au fost găsite, de asemenea, la domiciliile suspecților, cartușe de vânătoare, recipiente de înmagazinare a combustibilului și diverse tipuri de pompe. Peste 200 de persoane au fost duse la audieri, la Târgoviște, la Parchetul Tribunalului Dâmbovița și la sediul IPJ Dâmbovița.
În total, au fost emise 241 de mandate de aducere.
Actualizare 12.00. Aproape toți cei 240 suspecți au fost duși la audieri. Printre ei sunt și șase polițiști din Cornești. Patru sunt învinuiți oficial. Polițiștii ar fi știut despre furtul de combustibil și primeau bani pentru a nu deschide dosare. Primeau între 50 și 250 de lei zilnic, ar fi primit și combustibil. Un pompier este și el anchetat, el ar fi fost liderul unei rețele din Cornești. Este anchetat și un jandarm, care ar fi cumpărat combustibil, deși știa că era furat. Deocamdată nu a fost emisă nicio ordonanță de reținere.
Actualizare 11.00. Primii suspecți au fost deja duși la audieri. Nu e vorba doar despre polițiști implicați, ci și angajați de la mai multe rafinării și cele două aeroporturi internaționale. Multe dintre armele descoperite în cursul perchezițiilor nu erau deținute în mod legal.
Societățile comerciale verificate erau deținute tot de membrii rețelei.
Actualizare 10.18. Cinci polițiști, un jandarm și un pompier din Cornești, jud. Dâmbovița, vor fi duși la audieri, urmând să fie stabilită implicarea lor exactă în derularea și acoperirea furtului de combustibil.
Actualizare 10.08. Patru persoane din Medgidia, județul Constanța, au fost ridicate și duse la audieri. În urma perchezițiilor, la domiciliul uneia dintre ele au fost găsiți 700 de litri de combustibil. Cei patru sunt suspectați că ar fi cumpărat combustibil furat de la suspecții din Dâmbovița și îl vindeau cu preț mai mare în județul Constanța.
Actualizare 10.00. Există informații potrivit cărora printre suspecți s-ar afla și oameni ai legii. În acest moment locuința unui polițist din Dâmbovița și postul de poliție din Cornești sunt percheziționate.
S-au găsit și arme, printre care una de vânătoare.
Angajați ai aeroporturilor ar fi furat produse petroliere, apoi, în legătură cu alte grupuri din afara aeroporturilor, ar fi scos produsele, le-ar fi depozitat, apoi acestea erau vândute.
Actualizare 9.10. Unul dintre echipajele din această operațiune s-a răsturnat cu mașina, în urma exploziei unui cauciuc. Polițiștii au fost ușor răniți.
Patru persoane au fost ridicate și duse la audieri. 700 de litri de combustibil au fost găsiți în locuința unuia dintre suspecți.
Aceste percheziții sunt de o amploare ieșită din comun. Astfel de operațiuni s-au înregistrat în urmă cu câțiva ani, în Maramureș, când a fost vorba de furturi de utilaje din state UE. Și atunci a fost trimis un elicopter.
Actualizare 8.55. La Dâmbovița, mai mulți polițiști ar fi fost răniți. Informația nu a fost deocamdată confirmată. Potrivit surselor, nu este vorba despre răni grave. Se pare că în timpul perchezițiilor s-a opus rezistență.
Este posibil ca prejudiciul să fie mult mai mare.
Percheziții au loc și la cele două aeroporturi, se caută probe. Este posibil ca rețeaua să fi avut informații din interiorul aeroporturilor și rafinăriilor.
------------------------
Peste 1.000 de polițiști participă la operațiune, 233 de locații sunt vizate.
Peste 200 de persoane vor fi aduse la audieri. Printre suspecți se află și angajați ai aeroporturilor internaționale.
Prejudiciul este de peste un milion de lei. Mulți dintre suspecți sunt din județul Dâmbovița. Participă și un elicopter, pentru monitorizarea echipelor din teren. Peste 600 de autospeciale participă, de asemenea, la operațiuni.
Persoanele aveau, în mod clar, acces în rafinării și aeroporturi, iar grupul acționa de multă vreme.
Sunt verificate și șase societăți comerciale.
„241 persoane sunt vizate pentru audieri, fiind emise mandate de aducere. Vor fi propuse măsuri legale în consecință. Activitățile din acest dosar se desfășoară de la sfârșitul lui 2010. Persoanele respective au fost monitorizate”, a declarat pentru Digi24 purtătoarea de cuvânt IGPR.