În exces, poate provoca probleme serioase de sănătate. Specialiştii spun că cea mai sănătoasă e cea făcută acasă, la ibric. Dar neapărat să fie neagră. Dacă o preferaţi cu mult zahăr şi lapte, iar nu e bine.
Neagră sau cu lapte degresat, cafeaua are puţine calorii şi este sănătoasă. Dar cu mult lapte, frişcă şi zahăr, efectul benefic al băuturii scade, caloriile se înmulţesc, iar colesterolul din sânge creşte. De aceea specialiştii recomandă mai degrabă cafeaua simplă, fără alte adaosuri. Iar cea făcută acasă, fără să folosim vreun aparat special, este cea mai bună.
La fel cred și cei pentru care cafeaua nu mai are secrete. Gheorghe Florescu este cafegiu de peste 40 de ani. A descoperit această lume la 8 ani, era vecin cu un armean iscusit în arta cafelei. Acum încearcă să le arate românilor cum se pot bucura din plin de toată savoarea acestei licori. Contează în primul rând sã alegem o cafea de calitate.
Consumată cu moderație, cafeaua trezește mintea și simțurile, fără a avea contraindicații.