„Nu văd de ce aş putea fi vinovat în calitate de preşedinte al Senatului. Eu votez ca parlamentar şi există o decizie a PNL. PNL nu se confundă cu Senatul. Eu am luat act de punctul de vedere al acestor oameni. Le înţeleg poziţia, interesul în cel mai legitim mod, dar o decizie nu se face pentru un loc din ţară, discuţii pe asemenea subiecte nu se poartă în felul acesta. Dacă 20 - 100 de oameni spun să vină prşsedintele Senatului azi sau premierul, după aceea alţi 20 spun să vină în locul ăstălalt. Nu putem să mergem mâine la mină, poimâie în piaţă, în noaptea următoare pe Bulevardul Elisabeta. Dialog înseamnă forme instituţionalizate. Nu putem să scindăm această ţară, unii mă consideră vinovat într-o parte, am avut curajul să spun ce decizie politică am luat, nu am luat-o ca Executiv, ci ca partid care are un vot în Parlament”, a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.
Acesta a adăugat că mâine ar putea avea o întâlnire cu preşedintele Sindicatulului Meridian.
Acesta a adresat şi un mesaj protestatarilor din mină: „Rugămintea mea către aceşti oameni este să nu recurgă la forme extreme de protest pentru că nimeni nu este nepăsător sau dezinteresat, pentru că punctul lor de vedere nu poate fi impus unei întregi ţări. Aceastea sunt nişte forme de presiune cărora eu nu le pot da curs. Eu nu cred că trebuie să intre în greva foameni.
Eu cred că trebuie să discutăm serios despre ce îi interesează. Parlamentul nu poate vota o lege pentru că cineva a intrat în greva foamei”.
22 de mineri de la Roşia Montană ameninţă că vor intra în greva foamei dacă guvernanţii nu vin să stea de vorbă cu ei până sâmbătă la prânz. Ortacii s-au blocat în subteran, la aproape 300 de metri adâncime, azi dimineaţă. Ei cer guvernului să sprijine exploatarea auriferă de la Roşa Montană.