Atenţie, 470 de apartamente au fost prădate anul trecut şi aproape 100 în primele trei luni din 2017. Oamenii legii avertizează că în unele cazuri tâlharii intră în case sub pretextul că ajută proprietarii să repare o ţeavă spartă sau că le prezintă oferte de la supermarket. Fenomenul poate fi ţinut cu greu sub control, pentru că agenţii sunt prea puţini, relatează Digi24.
Poliţiştii spun că în jumătate dintre spargeri este folosită forţa şi că infractorii „curăţă” o casă de lucrurile de valoare în doar câteva minute.
O spargere la etajul 9, în plină zi, cu ranga, uşa a fost forţată şi apartamentul a fost spart. Au luat din apartament toate bunurile de valoare, blănuri, aur inclusiv bani.
Interesant este că în multe situaţii hoţii intră în locuinţă chiar cu acordul victimei.
Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt Poliția Capitalei: Un procent de 30% îl au furturile prin împrietenire, situaţie în care persoane fie îmbrăcate în uniforme ale unor societăţi de prestări servicii, fie sub pretextul că vin să vândă produse promoţionale ale unor magazine, reuşesc să se împrietenească cu victima, sunt aduse în interior de unde reuşesc să sustragă sume de bani.
Poliţiştii din Bucureşti au primit anul trecut 1.870 de plângeri pentru furt din locuinţe. Cele mai multe spargeri au fost în sectorul trei, iar în şase, numărul cazurilor este în creştere în primele trei luni faţă de 2016.
Dumitru Coarnă, Sindicatul Național al Polițiștilor: Avem o cauză pentru acest gen de infracţiune, o lipsă a numărului de patrule. Statistic vorbind, prezenţa uni echipaj de poliţie sau a unei patrule diminuează elementul infracţional cu peste 70%.
Cele mai sigure sectoare sunt unu şi doi, conform statisticii făcute de poliţişti.