București | 10 mașini, sparte de hoți zilnic

Data publicării:
hoti

10 maşini sunt sparte în fiecare zi în Bucuresti, iar paguba proprietarilor este mult mai mare decât valoarea bunurilor furate. Hoţii distrug uşile sau geamurile autoturismelor atunci când pătrund prin efracţie. Poliţiştii spun că fenomenul s-a redus, dar continuă să fie o problemă.

Potrivit Digi24 HD, spargerile de maşini funcţionează cam toate după acelaşi scenariu. Hoţul supraveghează zona, se asigură că nu e nimeni şi trece la treabă. N-are importanţă dacă e noapte sau zi şi nici marca maşinii nu contează. Fără să aibă nevoie de unelte speciale, infractorul forţează una dintre uşile autoturismului şi în câteva zeci de secunde smulge radioul din bord.

Un exemplu este maşina unui bucureștean - Andrei. A fost de acord să-şi spună povestea pentru ca alţii să nu treacă prin experienţa lui, dar o să-i protejăm identitatea. Hoţii l-au lovit de două ori în ultimii doi ani.

Acum două săptămâni am găsit maşina spartă. Ambele uşi au fost forţate, stânga şi dreapta faţa. Am constatat lipsa radio-cd-ului din maşină”, spune Andrei.

De fiecare dată, paguba a fost mult mai mare decât valoarea dispozitivului electornic furat. Andrei a schimbat butucul forţat de hoţ, contactul maşinii şi a vopsit uşile. A plătit aproape 1.000 de euro pentru reparaţie. Deşi a depus plângere la poliţie, autorii n-au fost prinşi.

Peste 3.500 de autoturisme sunt sparte în fiecare an în Capitală, aproape zece în fiecare zi. Cele mai multe cazuri sunt în sectoarele 2, 3 şi 5, în timp ce Sectorul 1 este cel mai sigur pentru proprietarii de maşini.

Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei: „Sunt uşor de accesat bunurile lăsate la vedere în maşină. Vorbim despre bunuri personale, produse cosmetice sau articole de îmbrăcăminte. Pe lângă furturile din auto, avem şi furturile de componente auto. Oglinzi, jante, capace. Există situaţii în care știm despre aceste furturi, iar pesoanele păgubite nu depun plângere, consideră că prejudiciul este unul foarte mic. Avem nevoie de plângerile lor ca să facem o situaţie reală despre acest fenomen”.

Obiectele furate sunt vândute în pieţe şi pe internet. De multe ori, infractorii încearcă să le valorifice tot în zonele din care le-au furat. Aşa se întâmplă ca hoţii să negocieze chiar cu cei pe care i-au păgubit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Amazon s-a dus la Ilie Bolojan și a cerut trei lucruri banal de complicate pentru România de 35 de ani...
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Pro FM
Sylvia Sîrbu, viața la ani buni după trupa ASIA și divorțul de Andrei Ștefănescu. Cu ce se ocupă: Am 3...
Film Now
Salma Hayek a publicat poze din anii '90, în care apare fără haine, și a stârnit reacții cu nemiluita. 1,3...
Adevarul
Ucraina riscă să intre pe nisipuri mișcătoare. Ce semnificație au mesajele contradictorii ale administrației...
Newsweek
Pensie cu 400 lei mai mare în aprilie. În ce zile se face viramentul banilor în contul pensionarilor
Digi FM
"Doamne, ce scârbos!" Cadoul neobișnuit pe care Selena Gomez l-a primit de la logodnicul ei i-a dezgustat pe...
Digi World
Cum s-a schimbat corpul unui bărbat care a mâncat câte 30 de ouă pe zi timp de o lună. Rezultatele...
Digi Animal World
Momentul emoționant în care un câine află că stăpâna sa este însărcinată. Imaginile inedite fac furori pe Tik...
Film Now
Cum arată viața lui Richard Gere de când s-a mutat în Spania. Soția lui a făcut publice imagini rare pe...
UTV
Reacția lui Alexandru Ciucu după dezvăluirile Alinei Sorescu despre mariajul lor. „Nu înțeleg de ce trebuie...