Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că este inevitabil ca, după o astfel de tragedie, turiştii să evite o perioadă destinaţia respectivă.
„În asemenea situaţii există o perioadă de recul de două, trei luni, în care oamenii se sperie”, a spus Alin Burcea, directorul unei agenţii de turism.
„Au fost cazuri pe piaţă când au fost atentate, normal, a scăzut şi cererea. În ianuarie a fost în Paris acel atentat”, a spus Ana Goicea, reprezentantul unei alte agenţii de turism.
„Anulam zbor, anulam tot, pentru că este destul de riscant. Am fi renunţat la vacanţă”, a spus vizitatoarea unui târg de turism.
„Dacă aveam biletul, cred că automat renunţam la acea plimbare”, a spus o altă româncă.
Atentatele din Paris nu îi sperie însă pe toţi turiştii.
„Sunt o fire curajoasă şi da, aş fi mers, nu mi-aş fi schimbat planurile. Probabil mama ar fi avut mai multă teamă”, a afirmat o tânără.
„Parisul va rămâne în continuare, va trăi în continuare din turism, nu va dispărea turismul”, este de părere un tânăr.
„Cine are nevoia să călătorească, mai ales în interes de business, nu se va opri, iar cei care se duc în vacanţă se reorientează către alte destinaţii”, a mai spus Ana Goicea.
Românii care au cumpărat bilete către Paris în această perioadă îşi pot lua banii înapoi, anunţă reprezentanţii agenţiilor de turism.