Şeful ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu spune că atunci când conservele au plecat la export, analizele de laborator au arătat că s-au respectat ingredientele folosite.
„Vorbim de o altă firmă. Până acum noi am demontat toate acuzele aduse de alte autorităţi membre ale UE. Avem doar informaţii preliminare din Anglia. Aseară am anunţat colegii din judeţul unde se găsesc atât depozitul, cât şi fabrica de conserve. Colegii noştri se află acolo şi vor să vadă de unde provine materia primă, dacă e autohtonă sau din import şi dacă a fost etichetată corect”, a declarat Vladimir Mănăstireanu la Digi24.
Potrivit Agenţiei britanice pentru Siguranţa Alimentară, într-un lot de conserve etichetate drept carne de vită au fost depistate urme de carne de cal. Conservele au fost scoase imediat de la vânzare.
Conservele produse în România au ajuns în Marea Britanie în luna ianuarie.