Acuzaţii incredibile. O asistentă medicală şi un brancardier de la un spital din Slatina îşi rotunjeau veniturile din trafic de droguri. Sunt acuzaţi că au vândut droguri pe bază de acetonă şi salvie unor elevi. Zeci de adolescenţi şi tineri au ajuns la spital, otrăviţi cu substanţa vândută de reţeaua de traficanţi.
Cu substanţa obţinută din salvie şi acetonă, şapte traficanţi din Slatina s-au îmbogăţit în decursul a doi ani cu „În ultimii ani au început să apară cu frecvenţa de 3,4, pe trimestru. Spitalul nostru nu este dotat cu serviciul de toxicologie. Pentru situaţiile severe de intoxicaţie acută, pacienţii sunt dirijaţi către unităţi de profil din Bucureşti”, spune Cătălin Pătru, directorul medical al Spitalului Slatina.
Medicii au apelat la poliţişti, iar aceştia au dat alarma şi au sesizat procurorii DIICOT. Oamenii legii au făcut 45 de percheziţii.
„Până în prezent, membrii grupării ar fi comercializat 10 kilograme droguri. 45 de persoane au fost duse la sediul SCCOA în vederea audierii”, a spus Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.
Printre traficanţi, doi angajaţi ai spitalului: un brancardier de la morga spitalului şi o asistentă de la Secţia de Recuperare. Ei îşi racolau clienţii printre elevii a două şcoli gimnaziale.
„Este o întâmplare nefericită, o întâmplare, pot să spun, cu multe semne de întrebare. Până în momentul de faţă nu am avut de la părinţi sau din partea cadrelor didactice sesizări privind un comportament deviant al elevilor”, spune Carmen Boiangiu, directorul Colegiului Naţional Nicolae Titulescu.
„Ştiu că se mai drogau pe aici copii. Erau pe sus pe acolo şi erau drogaţi. E periculos cu treaba asta”, spune un părinte.
Şapte persoane au fost arestate pentru 30 de zile, după ce procurorii le-au spus judecătorilor că tinerii afectaţi de substanţele distribuite de traficanţi prezentau stări de „debarasare de la viaţă”. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe pacheţele cu droguri, un pistol cu bile şi peste 200.000 de lei.
„Respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt, fie pe termen lung, iar mulţi dintre aceştia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti”, se arată în comunicatul DIICOT.