Regulamentul de la Bazinul Olimpia prevede supravegherea atentă a copiilor în timpul antrenamentelor. O regulă încălcată însă cele două antrenoare, care şi-au lăsat elevii să urce nesupravegheaţi pe trambuline.
„A fost în primul rând o neglijență a celor două antrenoare, este foarte clar. Începând de la sancțiune pecuniară şi terminând cu desfacerea contractului de muncă”, a spus Dan Mogoș, purtător de cuvânt CSM Sibiu.
Fetiţa de 10 ani care a căzut pe beton de la cinci metri înălţime, după ce a fost împinsă de un coleg din grupa de înot, se află în continuare în spital, după ce a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale. Cea mai mare dorință a ei este, totuși, să se întoarcă la înotul de performanță.
„Noi sperăm să se facă, totuși, ceva. Nu numai pentru ea, pentru toată lumea. Toată lumea va avea beneficii dacă vor fi, într-adevăr, condiții mult mai bune”, a spus Loredana Dincă, mama fetei.
Nu doar Poliţia a deschis o anchetă după incident, ci şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor a deschis o anchetă. În urma controalelor, au fost descoperite mari nereguli de igienă şi de funcţionare, care le-au adus administratorilor pe lângă amendă şi suspendarea activităţii.
„Administratorii nu au remediat acele probleme, principalele fiind lipsa bării perimetrale, sistemul de prindere-susținere, faptul că apa nu e înlocuită în parametrii dați de legislație și alte elemente care concură la siguranța consumatorilor de astfel de servicii”, a declarat Sorin Susanu, șef OPC Brașov.
Problemele scoase la iveală de controlul OPC nu sunt noi, spun cei de la Clubul Sportiv din Sibiu.
„Toată lumea știe părerea mea despre acel bazin. Acela trebuie ras și construit un bazin nou. Repari aici, se strică lângă”, a mai spus Dan Mogoș.
De la 1 august, administratorii complexului sportiv ar trebui să înceapă lucrări de întreținere și renovare, dar se plâng că nu au fondurile necesare. Dacă bazinul nu va îndeplini condițiile minime de igienă și siguranță, s-ar putea să rămână închis și după 1 septembrie.