Cum se traduce trecerea de la stare de urgență la stare de alertă? În trafic se vede clar! De la zilele în care polițiștii aproape uitaseră să scrie amenzi, în ultimele trei zile procesele-verbale au revenit în prim-plan. Nu mai puțin de 1.200 de amenzi au fost date în primele zile de relaxare, iar polițiștii spun că revenirea în trafic a șoferilor, după două luni de izolare, se vede: nervi și neglijențe care pot duce la tragedii!
Reporterul Digi24 și pilotul Sorin Ene se aflau în trafic, pe unul dintre bulevardele Capitalei, când au fost depășiți în mare viteză de un SUV.
- Avea cred că peste 150 de km pe oră.
- Suntem într-o zonă unde legal sunt 70 de km.
- O mașină foarte puternică. Nu este o scuză!
Astfel de situații au revenit în traficul din Capitală, după două luni de izolare. În două zile de stare de alertă, polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 600 de mii de lei.
La o simplă plimbare, alături de pilotul de curse Sorin Ene, reporterul a depistat peste 50 de abateri într-un sfert de oră, pe DN1.
Polițiștii spun că fiecare exces de zel la volan a fost taxat.
„Au fost reținute 175 de permise auto. Au fost reținute totodată 60 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni ale autoturismelor. În ultimele două zile au fost înregistrate 12 accidente rutiere”, a precizat Claudiu Costea, de la Poliția Rutieră.
Așadar, minunea nu a durat prea mult! În doar două zile, polițiștii de la rutieră au completat 1.200 de procese-verbale pentru contravenții. Vechile metehne ale șoferilor au revenit în perioada de alertă. Cele mai multe amenzi au fost date pentru șoferii prinși cu viteză peste limita legală, cei care au condus sub influența băuturilor alcoolice sau pentru că au trecut pe culoarea roșie a semaforului.
Pilotii profesioniști spun că după două luni de izolare, era de așteptat ca unii șoferi să facă excese în trafic, odată reveniți la volan.
„Și datorită unor frustrări, probabil, de foarte multe ori temperamentul și starea de spirit se regăsesc și ele în comportamentul lor în trafic. Un lucru rău este că se circulă în continuare cu viteză foarte mare. Viteza sau nerespectarea limitei de viteză este una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere”, reamintește pilotul Sorin Ene.
Polițiștii de la Rutieră spun că diferența de trafic este una impresionantă. În perioada stării de urgență au fost zile în care au și uitat să completeze un proces-verbal pentru abateri în trafic.
Editare web: Luana Păvălucă