Actriţa Stela Popescu va fi înmormântată duminică la cimitirul din Cernica, a spus, joi seară, actorul Alexandru Arşinel, care a fost la locuinţa artistei.
Arşinel a spus că nu are cuvinte acum pentru a spune ce a însemnat Stela Popescu pentru el.
„A fost un om extraordinar. Atât trebuie să ştiţi”, a spus actorul, părăsind locuinţa Stelei Popescu.
Trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu va fi depus vineri, în jurul orei prânzului, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, unde va rămâne până sâmbătă, când va fi dus la Capela Cernica, potrivit reprezentanţilor instituţiei teatrale.
Joi, actriţa Stela Popescu a fost găsită fără viaţă în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.
Născută la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători, Stela Popescu şi-a început cariera artistică în 1956.
Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.
Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, „în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.
Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia `Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că „dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.
Partenera, prietena şi colega lui Alexandru Arşinel timp de 40 de ani pe scenă, Stela Popescu a colaborat cu alte nume mari ale teatrului românesc, între care Ştefan Bănică, Toma Caragiu şi Margareta Pâslaru. A lucrat cu mari regizori, precum: Sanda Manu, Ion Cojar, Lucian Giurchescu, Valeriu Moisescu.
A debutat în film în „Alo? Aţi greşit numărul" (1958). Stela Popescu a jucat în peste 25 de producţii, între care se numără „Nea Mărin miliardar" (1979), „Pe malul stîng al Dunării albastre" (1983) şi „În fiecare zi mi-e dor de tine" (1988).
În aprilie 2017 a fost inaugusrat Teatrul „Stela Popescu” în Bucureşti, care se adresează copiilor şi tinerilor, printr-un repertoriu variat.
Recent, actriţa a colaborat cu Margareta Pâslaru pentru albumul „Stelele filmului cântă”.
Sursa: News.ro