ACTUALIZARE 14.40. Vicepreședintele CJ Marius Oprescu a făcut primele declarații, la Digi24: „Eram într-o mașină proprietate a Consiliului Județean, care a fost luată printr-un program european, la pachet cu alte mașini și utilaje pe care le-am luat pentru ISU Olt. Era mașina mea de serviciu, de zi cu zi. Eu am cerut ca expertiza medico-legală să fie făcută la Mina Minovici. Cum pot fi eu acuzat de mușamalizare?”.
Managerul Spitalului Județean Olt, Andrei Iordache, spune că medicul legist Sorin Lesnic nu a fost presat de nimeni: „Suspiciunea mea este că dânsul (n.r. Medicul Sorin Lesnic) are alte interese. Este într-o eroare totală.
Domnul doctor este şi lider de sindicat şi încă este ancorat în nişte scandaluri pe care noi le-am avut cu sindicatul, de-a lungul timpul. Nu le-au convenit anumite discuţii pe care noi le-am luat atunci când Spitalul Judeţean a intrat sub tutela Consiliului Judeţean Olt şi ne-au făcut şi plângeri penale, că am desfiinţat o parcare. A rămas ancorat în acele dispute şi văd că se antepronunţă, dacă el îşi permite să intre în spital să cheme medici la ordin”.
ACTUALIZARE. 14.00. Medicul legist Sorin Lesnic susţine că a fost obligat să schimbe raportul privind cauza morţii uneia dintre victimele accidentului de maşină produs de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt.
Doctorul a mers aseară pentru a cere date suplimentare cu privire la acest caz, urmând ca astăzi să facă necropsia victimei. Medicul legist spune că a fost amenințat și împiedicat să obțină datele de care avea nevoie, chiar de către conducerea spitalului. În acel moment, între el și cei din conducere s-a iscat un conflict aplanat de un echipaj de poliție.
Există suspiciuni că sângele care a fost recoltat în seara accidentului nu ar aparține lui Marius Oprescu. Din această cauză, în urmă cu două zile au fost recoltate probe noi, care au fost trimise la Institutul Mina Minovici din București.
_______________________________________________
Paul Stănescu, președintele CJ Olt, a explicat că vicepreședintele se întorcea de la o inspecție a unui drum aflat în lucru și mașina a luat-o „ca să nu ruginească în parcare”. Mașina cu care s-a produs accidentul a fost achiziționată din fonduri europene, în cadrul unui program transfrontalier de gestionare a situațiilor de urgență.
Angajații ISU susțin că știau de existența acestei mașini, dar că nu au utilizat-o niciodată.
Accidentul s-a produs în data de 3 octombrie, la ora 20.00, lângă orașul Piatra Olt. Patru persoane au fost rănite, una dintre ele decedând aseară.
Pe numele vicepreședintelui Consiliului Județean Olt a fost deschis și un dosar penal.