Bărbatul este în atenția oamenilor legii de mai mulți ani. În 2009, acesta a rămas fără permis pentru depășire neregulamentară și, în același an, pentru neacordarea priorității.
Un an mai târziu acestuia i-a fost ridicat permisul pentru cumul de puncte, printre abateri afându-se și șofatul sub influența alcoolului.
Ultima dată când bărbatul a condus băut a fost anul acesta, pe 1 ianuarie, când a rănit grav o femeie și a ucis o alta pe trecerea de pietoni, după care a fugit de la locul accidentului. Acum se află în custodia poliției pentru 29 de zile.
„Vis a vis de recidiva acestuia, acum legislaţia rutieră nu prevede o sancţiune drastică pentru un asemenea comportament. Anularea unui permis se face în baza unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă pentru condamnare. Noi discutăm de cazurile de până să se întâmple aşa ceva. Discutăm de situaţia în care, pentru mai multe situaţii de consum de alcool, să aibă perioada de suspendare mărită în mod exponenţial. Atunci practic e o suspendare permanentă până în momentul în care persoana respectivă gândeşte că trebuie să aibă un alt comportament. Deci nu discutăm de situaţii de accidente când instanţa trebuie să stabilească dacă e vinovat sau nu, îl condamnă şi apoi pe cale de consecinţă se şi anulează permisul de conducere. E în funcţie de Parlamentul României când va adopta şi în ce formă propunerea pe care Guvernul a făcut-o deja din luna octombrie”, a afirmat Lucian Diniţă - şeful Poliţiei Rutiere, într-o intervenție telefonică la Digi24.