După o dimineaţă presărată cu momente patriotice, sute de oameni s-au strâns la coadă pentru a primi o porţie de fasole cu cârnaţi. Frigul nu i-a deranjat, mai ales că au primit şi un pahar cu vin fiert.
Pe lângă o paradă militară de neuitat, Capitala a fost campioană şi la mâncarea tradiţională. O sută de mii de porţii de sarmale, aproape 2.000 de porţii de fasole şi peste 1.200 de litri de ţuică au consumat bucureştenii în cinstea Marii Uniri.
De ziua lor, ieşenii au mâncat pe săturate. 7.500 de porţii de fasole cu cârnaţi au fost împărţite, iar iahnia a picat numai bine la pachet cu vin sau ţuică fiartă.
Zeci de minute au roit și locuitorii din Slatina în jurul cazanelor în care clocotea fasolea.
După ce şi-au potolit pofta, oamenii au ieşit la dans.