ELCEN dă vina pe Termoenergetica pentru sistarea apei calde în mai multe zone din București

Data publicării:
robinet cu apa
Foto: Getty Images

Responsabilitatea privind sistarea apei calde în mai multe zone din Capitală intră exclusiv în sarcina Termoenergetica, având în vedere că avaria s-a produs în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica Bucureşti, informează, marţi, Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN).

Producătorul de energie termică a venit cu clarificări privind oprirea forţată a CET Progresu marţi, 27 august, ca urmare a avariei produse în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, "în virtutea corectei informări a opiniei publice şi pentru evitarea oricăror confuzii".

"Avaria s-a produs în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica Bucureşti. Nu există nicio avarie la CET Progresu, aparţinând ELCEN. Responsabilitatea privind sistarea apei calde în mai multe zone din Bucureşti ca urmare a producerii avariei intră exclusiv în sarcina Termoenergetica. Oprirea forţată a CET Progresu este o consecinţă a incapacităţii tehnice a Termoenergetica de a asigura parametrii minimi necesari funcţionării corespunzătoare a centralei termoelectrice", precizează ELCEN.

Potrivit sursei citate, CET Progresu va fi repornită miercuri dimineaţă, dacă vor fi asigurate condiţiile tehnice care să permită funcţionarea în siguranţă a agregatelor.

"Consumatorii din Bucureşti nu sunt racordaţi la CET Progresu (ELCEN). Aceştia au o relaţie contractuala exclusiv cu Termoenergetica. ELCEN produce si livrează agent termic până la limita (gardul) celor 4 CET-uri pe care le deţine. Termoenergetica preia agentul termic de la ELCEN şi îl furnizează sub forma de apă caldă menajeră la consumatori", au precizat reprezentanţii ELCEN.

CET Progresu a fost oprită marţi, ora 14:20 din cauza unei avarii survenite în jurul orei 13:00 în reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica Bucureşti.

"Avaria produsă în reţeaua de termoficare a avut repercusiuni şi asupra instalaţiilor din CET Progresu. Deşi echipele ELCEN au făcut toate eforturile de a menţine centrala în funcţiune, Termoenergetica nu a reuşit să asigure sarcina termică minimă, ceea ce a condus la oprirea forţată a CET Progresu. CET Progresu nu poate opera din punct de vedere tehnic sub parametrii minimi de funcţionare, întrucât această situaţie presupune un regim de funcţionare anormal, extrem de periculos, ce poate conduce la avarierea gravă a echipamentelor energetice din cadrul centralei, cu risc major de indisponibilizare a acestor agregate şi impact critic asupra activităţii ELCEN. CET Progresu va rămâne închisă până când Termoenergetica va lua toate măsurile tehnice şi organizatorice care se impun pentru a asigura sarcina termică minimă corespunzătoare unui regim de funcţionare acceptabil", a transmis marţi după-amiaza ELCEN.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Părinții unui copil au stat prea mult pe telefonul mobil, iar ce s-a întâmplat cu el poate păți și copilul...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Un primar din județul Constanța cere plaje gratuite pentru localnici și turiști: „Vrem ca plajele să fie cu...
Newsweek
Care pensionari se vor trezi cu pensie tăiată lunile viitoare? Au luat la recalculare prea mult!
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Helen Mirren, dezvăluiri despre filmarea scenelor intime cu Harrison Ford: „A trebuit să pretind că sunt...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...