Efectele dramatice ale încălzirii globale pe litoralul Mării Negre. Imaginea NASA care îngrijorează oamenii de știință

Data publicării:
ALL
Porturile maritime Midia Navodari, Constansa Nord si Sud si Mangalia sunt inchise navigatiei si manevrelor de acostare de peste 24 de ore din cauza vantului puternic si gerului care provoaca ceata prin evaporarea instantanee a apei marii.

Încălzirea globală afectează litoralul României. Potrivit experților de la NASA, nivelul Mării Negre va crește cu aproape un metru și jumătate. Astfel, apa va fi mult mai puțin sărată și se va încălzi.

Vă mai amintiți de iarna lui 2010, atunci când marea a înghețat sute de metri în larg? Oamenii s-au bucurat, pentru că imaginea era spectaculoasă. Nu la fel de încântați au fost însă oamenii de știință, care ne-au atras atenția că, în ultimii 50 de ani, desalinizarea a făcut ca apa să înghețe de cel puțin 16 ori.

ALL
@Agerpres

Mai mult, oamenii de știință atrag atenția că schimbările de climă la nivel global fac ca temperatura apei din Mărea Negra să crească cu 0,02 grade anual. Această situație afectează în mod negativ vegetația și fauna, dezvăluie specialiștii contactați de Știrile Pro TV.

Fenomenul își are originile chiar la poli, unde calota glaciară dispare bucată cu bucată. Desalinizarea Mării Negre are legătură cu încălzirea globală, atrage atenția NASA, care a surprins imagini din spațiu cu apa de aici, în culori de smarald.

blacksea_amo_2017149_lrg
@NASA

Algele se dezvoltă din ce în ce mai mult în apa tot mai dulce. Fauna existentă are de suferit, însă apar și specii noi, iar apa nu mai este la fel de poluată.

ALL
@Agerpres

Estimările specialiștilor arată că nivelul Mării Negre va crește cu 120 de centimetri în următorii 50 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri