Un nou scandal de hărțuire sexuală: Un profesor de la Universitatea de Arhitectură ar fi trimis studentelor poze cu el dezbrăcat

Data actualizării: Data publicării:
mesaj
După SNSPA, și Universitatea de Arhitectură din București se află în mijlocul unui scandal de hărțuire sexuală.

Încă un scandal de hărțuire sexuală, de această dată la Universitatea de Arhitectură din București. Un conferențiar ar fi trimis studentelor poze cu el dezbrăcat. Universitatea de Arhitectură a anunțat că a decis suspendarea acestuia și audierea în Comisia de Etică.

După SNSPA, și Universitatea de Arhitectură din București se află în mijlocul unui scandal de hărțuire sexuală. Un profesor a trimis studentelor poze cu el dezbrăcat, scrie publicația redactiaropaganism.eu. Este vorba despre Ștefan Adam, cunoscut arhitect bucureștean și conferențiar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Acesta le scria fetelor mesaje în privat.

-Întoarsă cu fața la geam și mângâiată cu linia. Sau mângâiată din penumbră. S-ar auzi în aer freamătul.
-Sublim.
-S-ar ridica în întuneric.
-Mângâiată din penumbră.

Așa sună un schimb de mesaje între Ștefan Adam și o studentă pe o rețea de socializare.

Pentru publicația redactiaropaganism.eu, care a făcut investigația, cadrul didactic a precizat că pozele și conversațiile apărute în spațiul public fac parte din viața sa privată. "Sunt distincte de activitatea publică și nu implică în niciun fel Universitatea de Arhitectură. În cazul în care au lezat cu ceva, îmi cer scuze".

Pe grupurile de WhatsApp, studenții spun că reprezentanții Universității știu de comportamentul deviant al profesorului. "Păi și rectorul știe de ani de zile și nu s-au luat măsuri." Altcineva spune "Rectorul ne-a zis așa: "ca să putem lua acțiuni trebuie să vină cineva să semneze că s-a întâmplat ceva."

Universitatea de Arhitectură a reacționat. "În urma demersurilor conducerii universității și a discuției cu domnul Ștefan Adam, conducerea îi va suspenda, la cerere, activitatea," a precizat pentru Digi24, Marian Moiceanu, rectorul Universității.

Am primit și o reacție din partea profesorului Ștefan Adam. Într-un răspuns pentru Digi24, el a transmis că mesajele apărute în spațiul public țin de viață privată și a confirmat că a solicitat Universității de Arhitectură suspendarea activității sale didactice. Conferențiarul universitar a precizat că nu dorește ca viața sa privată să afecteze imaginea instituției la care lucrează.

„Dată fiind prezența în spațiul public a unor mesaje cu caracter personal sau aspecte ale vieții private, menționez că ele țin de viata privată, sunt distincte de activitatea publică și nu implică în niciun fel Universitatea de Arhitectură. În cazul în care au lezat cu ceva, îmi cer scuze. Deși sunt exclusiv elemente de viață privată, am constatat și eu că ele au devenit publice. Tocmai ca în niciun fel viața privată a unei persoane să afecteze imaginea unei instituții la care lucrează (UAUIM), am solicitat conducerii universității suspendarea la cerere a activității didactice pâna la data convocării Comisiei de Etică.”

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
Digi FM
Tudor Chirilă, după ce a certat un șofer în trafic: ”La asta se ajunge când nesimțirea și lipsa de eficiență...
Pro FM
Andrea Bocelli, dezvăluiri despre accidentul în urma căruia a rămas orb: „Acela a fost momentul când s-a...
Film Now
Lui Sean Penn i-a căzut cu tronc o tânără actriță din Republica Moldova. Săruturi în văzul lumii și plimbări...
Adevarul
Sectorul IT nu mai este „tigrul” economiei românești. „Când industria scade, serviciile sunt primele lovite”
Newsweek
Salariu minim european. Care români iau 650 lei în plus pe lună? Din ce lună?
Digi FM
De ce videoclipul personal în care Kate anunţă că a terminat chimioterapia marchează o abordare surprinzător...
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Împerecherea unor elefanți, surprinsă de un fotograf. Momentul rar i-a fascinat pe internauți
Film Now
De ce a plâns Salma Hayek în timpul filmărilor cu Antonio Banderas la "Desperado". Ce relație au cei doi în...
UTV
Angelina Jolie si Salma Hayek au intors toate privirile la Festivalul Internatinoal de Film de la Toronto