Să facem cunoştinţă cu Victor, elev în clasa a XII-a. A intrat în lumea afacerilor de la 16 ani. A început cu o stație și o pereche de boxe pe care le închiria la diferite evenimente. Acum conduce o întreagă echipă și organizează petreceri.
„Mi-am dorit să am banii mei, să nu depind de banii pe care îi primeam de la părinți. Cea mai mare provocare a fost să câștig încrederea oamenilor care aveau experiență în acest domeniu”, a spus Victor Bălăniuc.
A reușit însă să se impună pe piață şi câştigă pe lună peste 2.000 de lei.
De un succes la fel de mare pentru vârsta ei se bucură şi Rudi. Eleva de clasa a X-a este pasionată de bijuterii, iar din mâna ei ies adevărate comori pe care le vinde cu cel mult 20 de lei.
„E ceva ce te încurajează şi te face să-ţi dai seama că poţi mai mult, că ai un viitor, că trebuie să faci ceva pentru viitorul tău ca să te dezvolţi”, a spus Ruti Mureşan.
Cravatele bunicului și ale tatălui au fost primele care și-au făcut loc în atelierul lui Ruti. Le-a transformat în coliere și pregăteste acum o întreagă colecție.
Eleva muncește ore bune pentru ca toţi clienţii ei să strălucească atunci când poartă bijuteriile ei.
„Telefonul transmite mișcările către personajul din joc, iar în momentul în care dau click trage”, explică Mihai.
E de fapt click-ul cu care Mihai aduce mai aproape lumea reală de cea virtuală. Totul face parte din proiectul unui joc la care tânărul lucrează zi şi noapte. A început cu site-uri pentru firme mici.
„Este foarte interesat ce fac, îmi place ceea ce fac și până la urmă acesta e lucrul care mă face să merg înainte și nu neapărat banii, deși e bine când vin și ei”, a spus Mihai Bujanca.
Pentru un site, Mihai câștigă între 50 și 200 de euro.