Staţia pilot de bere de la Universitatea Dunărea de Jos a fost inaugurată în 1979, la Facultatea de Chimie Alimentară.
„Utilajele acestea, după ce au fost montate aici, au funcţionat 10 ani impecabil. Ultima şarjă a staţiei pilot de bere se executa în noaptea Revoluţiei”, spune Corneliu Popa, profesor la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.
A fost nevoie de încă 25 de ani şi de o investiţie de o jumătate de milion de euro, din fonduri europene, pentru ca staţia să fie repornită. Iar acum marii producători de bere din România s-au arătat dispuşi să colaboreze cu facultatea.
„Avem interes, într-adevăr, din partea firmei Heineken, care doreşte să dezvolte cu noi o serie de programe. De asemenea, firma Bergenbier ne-a vizitat şi îşi doreşte să realizeze în parteneriat cu noi o serie de programe şi de selectare a studenţilor şi chiar ieri am aflat că firma Ursus doreşte să ofere internshipuri”, afirmă Daniela Borda, prodecan al Facultății de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.
„Universitatea din Galaţi are deja o reputaţie în ceea ce înseamnă formarea de specialişti în domeniul industriei alimentare”, spune Andreea Georgescu, manager de Resurse Umane la Ursus Breweries.
Un alt mare producător de bere autohton este interesat să le ofere celor mai buni 10 studenţi din anii terminali şansa de a face practică în companie, precum şi o bursă în valoare de 500 de euro.
Noua staţie de bere a Facultăţii de Ştiinţe Alimentare din Galaţi are patru rezervoare, cu o capacitate totală de o mie de litri şi a produs până acum două şarje de bere.