S-a dat startul admiterii la cele 15 facultăţi ale Universităţii Politehnice din Bucureşti. Peste 10.000 de locuri sunt disponibile anul acesta. Dintre acestea, jumătate sunt la buget. România are nevoie acută de ingineri, arată statisticile oficiale, aşa că angajatorii le garantează acestora un loc de muncă sigur şi bine plătit.
Începând de luni, timp de două săptămâni, Universitatea Politehnică din București (UPB) organizează concurs de admitere pentru studii universitare de licență. În anul universitar 2020-2021 sunt 5.000 de locuri la buget pentru anul I, iar profesorii se aşteaptă ca numărul candidaţilor să fie mai mare de 10.000.
Mihnea Costoiu, rector UPB: „Am consolidat oferta. Am realizat mai multe parteneriate cu operatorii economici astfel încat legatura dintre universitate, programul de studiu, student și operator economic să fie cât mai strânsă îin toate domeniile. Lumea a înțeles în această perioadă de criză sanitară că cei care fac diferența peste tot în lume sunt chimiștii. Reușesc să aducă cercetări de valoare și să aibă soluții pentru cei din jur.”
18.000 de locuri de muncă sunt oferite generaţiei care finalizează cursurile de licenţă. Asta în condiţiile în care România are nevoie, în următorii 10 ani, de aproape 450.000 de ingineri.
În momentul de faţă, peste 2.500 de studenţi străini din 100 ţări ale lumii sunt înscrişi la Politehnica din Bucureşti.
Şi companiile mari recrutează tineri din rândul studenţilor sau al absolvenţilor Politehnicii din Bucureşti.
Camelia Maria, director Resurse Umane Digi: „Recrutăm persoane pentru poziții de inginer telecomunicații, programatori, inginer construcții, inginer programare, tehnicieni, avem și poziții vacante în arii non-tehnice precum vânzări, call center. UPB este un furnizor de resurse și un partener de încredere în programele de practică pe care le desfășuram și pe care le punem la dispoziția studenților, ocazie cu care ne pot întâlni și își pot dezvolta o carieră în Digi.”