O școală privată din Londra va deschide prima sală de clasă din Regatul Unit în care va preda inteligența artificială în locul profesorilor umani, informează Sky News. Cei care vor să introducă noutatea susțin că tehnologia permite o învățare precisă și personalizată, în timp ce criticii susțin că predarea cu inteligență artificială va duce la un „viitor fără suflet, sumbru”.
David Game College, o școală privată din Londra, deschide în septembrie noul său curs fără profesor pentru 20 de elevi. Ei vor învăța folosind un amestec de platforme de inteligență artificială pe computerele lor și căști de realitate virtuală.
Lecții adaptate la fiecare elev
Platformele învață la ce excelează elevul și la ce are nevoie de mai mult ajutor, iar apoi își adaptează planurile de lecții pentru semestru.
Subiectele mai complexe sunt mutate la sfârșitul semestrului pentru a putea fi revizuite, în timp ce subiectele cu grad normal de complexitate vor fi abordate imediat, iar planul de lecții al fiecărui elev este personalizat pentru el.
„Există mulți profesori excelenți, dar toți suntem supuși greșelii”, a declarat John Dalton, directorul adjunct al școlii. „Cred că este foarte dificil să atingem nivelul de precizie și acuratețe al inteligenței artificiale și, de asemenea, acea evaluare continuă.
În cele din urmă, dacă doriți cu adevărat să știți exact de ce un copil nu învață, cred că sistemele de inteligență artificială pot identifica acest lucru mai eficient”, crede el.
Cei 20 de studenți vor plăti aproximativ 27.000 de lire sterline pe an.
Opinia elevilor
„Un profesor nu îți cunoaște cu adevărat defectele pentru că are foarte mulți elevi”, a declarat Joseph, un elev de la Colegiul David Game care a testat sistemul.
„Așa că el nu-ți cunoaște defectele, în timp ce inteligența artificială își va da seama care sunt defectele tale și te va ajuta să te îmbunătățești.”
Elevii nu sunt lăsați să se descurce singuri în clasă; trei „antrenori de învățare” vor fi prezenți pentru a monitoriza comportamentul și a oferi sprijin.
Aceștia vor preda, de asemenea, materiile cu care inteligența artificială se luptă în prezent, cum ar fi arta și educația sexuală.
Editor : Marina Constantinoiu