O elevă de 12 ani din Constanța a fost umilită de trei colegi. Abuzurile, surprinse de camerele de supraveghere. Poliția face anchetă

Data actualizării: Data publicării:
eleva hartuita de colegi
Eleva de 12 ani, cu rezultate foarte bune la învățătură, ar fi fost, de mai multă vreme, ținta batjocurii colegilor. Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Este anchetă într-o școală din Constanța, după ce o elevă de clasa VI-a ar fi fost umilită de 3 colegi. Adolescenta ar fi fost sugrumată, pusă să stea în genunchi şi udată cu apă. Mai mult, scrie news.ro, agresorii - două fete și un băiat - i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă şi i-ar fi umblat în geantă. Mama victimei a făcut publică situația, ceea ce a dus la un val de anchete în școală.

Totul s-a întâmplat la o clasă de-a VI-a de la Școala Gimnazială nr. 16 din Constanța. Eleva de 12 ani, cu rezultate foarte bune la învățătură, ar fi fost, de mai multă vreme, ținta batjocurii colegilor, scriu jurnaliștii de la www.focuspress.ro.

Fata ar fi fost sugrumată, pusă să stea în genunchi şi udată cu apă. Trei colegi i-ar fi aruncat gunoaie pe bancă şi i-ar fi umblat în geantă. Din cauza bullyingului la care era supusă, adolescentei ajunsese să-i fie teamă să mai meargă la școală sau să rămână în pauze în sala de clasă.

Cu toate că mama ar fi făcut mai multe reclamații și chiar a insistat să vadă imaginile surprinse de camerele de supraveghere, conducerea școlii nu a luat atitudine vizavi de elevii agresori. În paralel, părintele a depus o reclamație la IȘJ Constanța, pentru a-i face dreptate fiicei ei.

"Va fi desemnat un inspector școlar pentru a verifica dacă au fost luate măsuri în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la această școală, iar dacă nu au fost luate măsuri, să răspundă de ce nu s-au luat. Pentru că nu este normal să se întâmple așa ceva. Noi depunem eforturi pentru eliminarea violenței în școli. Ce măsuri administrative au luat ei, e altceva, dar vom vedea ce măsuri au luat concret în legătură cu acest caz. Pentru că dacă nu au luat, culpa este a lor. În orice caz, în astfel de situații, conducerea școlii trebuia să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Poliția", a declarat, pentru presa locală, Sorin Mihai, inspectorul școlar general IȘJ Constanța.

Odată ce cazul a ajuns, însă, în presa locală, pe fir au intrat și polițiștii.

"La data de 27 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Secţia 4 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe. Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luării măsurilor legale ce se impun", au anunţat poliţiştii.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Viitoarea Dacia intr-un VIDEO pe internet, noul model dezvăluit de francezi. “Va fi o mare surpriză”
Digi FM
O femeie a acceptat să fie legată la ochi și la mâini de un bărbat cunoscut pe o aplicație de întâlniri, ca...
Pro FM
Paula Abdul, apariție senzațională la 62 de ani, într-un body lipit de corp și dresuri transparente. E și...
Film Now
Kevin Costner, "rănit" de divorțul de Christine Baumgartner. Despărțirea, după 18 ani de mariaj și trei...
Adevarul
Aspretele, cel mai rar pește din lume, își trăiește a doua tinerețe într-o singură zonă din România
Newsweek
Cât de sănătos este să mănânci covrigi sărați sau cu mac? Dieteticianul dă un verdict surprinzător
Digi FM
Imagini de la nunta în stil libanez a Andei Adam. Rochie “bătută” în cristale, petrecere începută în autobuz...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Cum să eviți un atac de rechin și ce să faci dacă ești mușcat. Nu ar trebui niciodată să porți bijuterii în...
Film Now
Fosta soție a lui Charlie Sheen, luată la întrebări de polițiști în cazul morții lui Matthew Perry. Și-a...
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...