Curioşii au testat de la produse de panificaţie şi brânzeturi până la deserturi. Spaghetele din suc de fructe şi iaurt au fost unul dintre preparatele care au făcut senzaţie. Mai ales că nu conţin deloc făină.
Tinerii studenţi au prezentat si băuturi realizate după tehnici inovative.
Tinerii au dorit să promoveze alimentaţia sănătoasă, aşa că preparatele lor au fost obţinute din produse sută la sută naturale. În plus, aceştia au adăugat reţelor tradiţionale ingrediente precum spirulina, seminţele de in sau mugurii de pin.
„Studenţii sunt foarte porniţi să schimbe mentalitatea vizavi de produsele obţinute în România. Produsele din România au fost întotdeauna produse de calitate, produse cu gust. Trebuie să revenim la acele produse cu gust”, a declarat prof. dr. Sevastiţa Muşte, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.
Festivalul Alimentului, în cadrul căruia au fost prezentate produsele, a ajuns la cea de-a treia ediţie.