Patru săli de clasă, trei grupuri sanitare, un birou pentru educatori, dar și dormitoare, bucătărie cu sală de mese, o sală de sport și magazine. În total, o construcție de 1300 metri pătraţi de care copiii sunt extrem de încântaţi.
Preșcolar: „E faină și are multe jucării.”
Preșcolar: „Îmi place bucătăria. Bucătăria? Ce faci acolo? Mai fac și eu de mâncare.”
Preșcolar: „Ai mereu locul tău la băncuță? Îți place ce culoare are? Da. Alb și roz. ”
Primarul spune că a investit aproape patru milioane de lei în construcţie pentru că localitatea începe să se dezvolte tot mai mult. Tinerii care îşi construiesc locuințe în afara Timişoarei preferă să-şi aducă copiii aici.
„Este o mămică care are o fetiță, ea lucrează în Timișoara iar fetița a adus-o aici la grădiniță.”
***
„Majoritatea caută să își crească copilul într-un mediu cât mai liber, să poată să alerge să se joace, iar condițiile de la noi la grădiniță sunt mai ceva ca la cele private.”
Mai exact, în ultimii ani, populația comunei a crescut de la 1700 locuitori, câţi erau în 2004, la 2.300. Iar 30% dintre ei sunt tineri. În acest moment, la grădiniță sunt însciși 61 de preșcolari, iar construcția are spațiu pentru 150 de copii. Pentru anul viitor sunt deja 78 de cereri.
Daniel Drăgan, directorul Școlii Gimnaziale Parța: „Noi avem deocamdată doar două grupe funcționale, atât am avut în normarea din partea Inspectoratului. Sperăm că pe viitor, datorită faptului că numărul copiilor a crescut și din ceea ce prognozăm va crește considerabil în următoarea perioadă, să reușim să ocupăm și celelalte săli de grupă.”
Anul trecut, comuna Parța a avut un buget local de 7,50 milioane de lei, la care contribuie considerabil trei fabrici și trei ferme care funcționează în comună. Pentru a-i convinge pe tineri să nu plece spre orașe, primăria a parcelat 20 hectare de teren, pe care le-a dat în concesiune tinerilor din comună, cu vârste până în 35 de ani, pentru a-și construi case.