Evaluarea Națională 2024: Un profesor din Buzău face pregătire gratuită online pentru toți elevii din țară

Data publicării:
profesor buzau in sala de clasa cu elevii
Cătălin Zaman este profesor de limba română și a primit distincţia Merito în anul 2021. Sursa foto: Facebook / Cătălin Zaman

Un profesor de Limba română din Buzău face pregătire gratuită pentru toți elevii din țară. Meditațiile vor începe de săptămâna viitoare și se vor desfășura online. Cătălin Zaman a primit distincţia Merito în anul 2021, după ce mai bine de jumătate dintre elevii săi au înregistrat medii de peste 9 la examenul de Evaluare Naţională, scrie Agerpres.

Lecţiile la Limba română sunt destinate tuturor elevilor de clasa a VIII-a, în special celor cu care provin din familii cu venituri modeste. Până acum, la meditațiile care vor începe de luni, sunt înscriși zeci de copii, din mai multe județe ale țării.

"Lecţiile gratuite sunt adresate tuturor copiilor din ţară. Se vor desfăşura în format online, pe Google Meet, începând de săptămâna viitoare. Sunt destinate tuturor copiilor care au nevoie de ajutor, cu precădere cei din medii dezavantajate, din mediul rural, dar am primit cereri de înscriere şi din mediul urban. Momentan sunt 30 de elevi înscrişi, cred că vom ajunge undeva la 50 de copii. Vorbim de copii din Maramureş, Cluj, Arad, până la Suceava şi Iaşi. Copiii din şcoala unde sunt eu profesor beneficiază deja de ore de pregătire suplimentară, trei ore săptămânal. Lecţiile sunt dedicate elevilor aflaţi la final de clasa a VIII-a, care vor susţine Evaluarea Naţională. Avem toate instrumentele necesare susţinerii orelor online, vom recapitula materia şi vom face teste la Limba şi literatura română, fiind profesor de Limba română", a declarat, pentru Agerpres, Cătălin Zaman, care este și directorul Şcolii Gimnaziale din Clondiru, județul Buzău.

Elevii care doresc să se înscrie în program sunt așteptați să trimită un e-mail sau un mesaj pe pagina de Facebook "Proful de la ţară".

"Este un proiect pe care l-am gândit de câţiva ani, dar nu am reuşit să îl pun în practică din lipsă de timp. Este un proiect la care visez de multă vreme. Anul acesta am luat decizia de a organiza pregătire online pentru că a fost clar pentru mine semnul că sunt mulţi copii care chiar au nevoie de ajutor. Lecţiile sunt gratuite, cei interesaţi îmi pot scrie pe adresa de mail profuldelatara@gmail.com, acolo le ofer un link de acces către un grup de WhatsApp şi de săptămâna viitoare dăm drumul la treabă, stabilim un orar, astfel încât toată lumea să fie disponibilă. Sper ca acesta să fie doar începutul, iar elevii să vină din ce în ce mai mulţi, de la an la an. Îmi doresc să iniţiez de la anul un program de pregătire şi pentru elevii care susţin Bacalaureatul, tot gratuit, în mediul online", spune profesorul.

Cătălin Zaman a primit distincţia Merito în anul 2021, după ce mai bine de jumătate dintre elevii săi au înregistrat medii de peste 9 la examenul de Evaluare Naţională

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Top 6 expresii din limba greacă pe care trebuie să le știi în vacanță. Cuvinte utile pentru un concediu de...
Digi FM
“Prima oară când am văzut-o, nu mi-a plăcut deloc de ea”. Iubirea de poveste, de 67 de ani, a Ilenei Stana...
Pro FM
Dana Marijuana trăiește dintr-o pensie de boală, dar face eforturi să-și crească veniturile. Din ce câștigă...
Film Now
De 15 ani, Liam Neeson se plimbă cu aceeași femeie în parc. Acum, actorul și-a făcut curaj și i-a transmis un...
Adevarul
Cine îl poate convinge pe Joe Biden să se retragă din cursa pentru prezidențiale?
Newsweek
Recunoașteți personajul? Actorul ce a rămas profesor de română toată viața. A murit uitat de public
Digi FM
Ileana Stana Ionescu, în 3 scenete de neuitat, alături de Radu Beligan, Nicu Constantin și Ștefan...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Adevărul despre cea mai fierbinte scenă din "Wolf of Wall Street". Ce s-a aflat despre Margot Robbie
UTV
Cleopatra Stratan si Edward Sanda au vorbit despre problemele cu care se confrunta in casnicia lor: „Am fost...