Elevii din Sectorul 1 vor primi lunar vouchere pentru sport în valoare de 250 de lei. Când încep înscrierile

Data publicării:
elevi pe holul scolii
Foto: GettyImages

Elevii care învaţă în grădiniţele, şcolile şi liceele de stat din Sectorul 1 vor primi în acest an şcolar vouchere pentru practicarea sportului în valoare de 250 de lei/lună, iar înscrierile se fac începând de luni la unităţile de învăţământ.

Primăria Sectorului 1 derulează proiectul "Sport pentru fiecare", prin care şi-a propus o dezvoltare fără precedent a sportului de masă şi să ofere copiilor din această zonă administrativă a unei alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, indiferent de veniturile părinţilor, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

Înscrierile în proiectul pentru acordarea voucherelor pentru sport se fac în perioada 14 - 25 ale fiecărei luni prin depunerea documentelor la sediul unităţii de învăţământ în care este înscris fiecare elev.

Elevii care învaţă în Sectorul 1 vor beneficia de aceste tichete în ordinea înregistrării solicitărilor şi în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat cu această destinaţie.

Beneficiarii voucherelor pentru sport au la dispoziţie numărul de telefon 021.402.82.23 care poate fi apelat gratuit, 24 de ore din 24 şi de unde pot afla toate informaţiile necesare în legătură cu proiectul "Sport pentru fiecare".

Pentru înscrierea în program sunt necesare următoarele documente: cerere pentru acordarea voucherelor pentru sport, formulată de către elevul major sau de către părinţi/reprezentantul legal, în cazul elevului minor; dovada că elevul s-a înscris/legitimat la una dintre structurile sportive eligibile; documente care să ateste calitatea de părinte, respectiv certificatul de naştere al elevului, în cazul părinţilor naturali, sau hotărârea judecătorească de încuviinţare a adopţiei, în cazul elevului adoptat; documente care să ateste calitatea de părinte/reprezentant legal, după caz: certificat naştere, hotărâre judecătorească, etc; declaraţia pe propria răspundere a elevului major sau a părinţilor/reprezentantului legal al elevului minor, după caz; alte documente solicitate de unitatea de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1, potrivit regulamentului intern, după caz; copie după actul de identitate al elevului major sau al părinţilor/reprezentantului legal al elevului minor, după caz.

Voucherele pentru sport vor fi ridicate de către elevul major sau părinte/reprezentant legal, în cazul elevului minor, lunar, de la unitatea de învăţământ, pe bază de semnătură. Valoarea nominală a fiecărui voucher este de 250 lei/elev/lună, acesta putând fi utilizat numai pentru achitarea contravalorii abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente necesare practicării unei discipline sportive.

''Valoarea voucherului poate acoperi total sau doar parţial costurile unui abonament/cotizaţie lunară. În cazul în care contravaloarea abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente depăşeşte valoarea voucherului pentru sport (250 lei/lunar/elev) diferenţa va fi achitată de către beneficiar'', precizează sursa citată.

Elevii majori sau părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori, care vor primi voucherele pentru sport, se vor angaja în scris să folosească tichetele valorice primite numai în scopul pentru care au fost emise, în maxim 30 de zile de la emitere, fără a le înstrăina către alţi beneficiari.

În cazul nefolosirii voucherului pentru sport în perioada de 30 de zile de valabilitate, acesta nu va mai putea fi utilizat, iar beneficiarul nu va mai primi alt tichet valoric în anul şcolar respectiv, cu excepţia motivelor bine întemeiate ce au condus la imposibilitatea de a-l folosi, caz în care beneficiarul poate primi alte vouchere pentru luna următoare din anul calendaristic respectiv.

Pentru a putea beneficia de vouchere elevii trebuie să fie înscrişi într-un club sportiv din Sectorul 1 care este partener al proiectului.

Primăria Sectorului 1 invită cluburile sportive din această zonă administrativă să se înscrie în număr cât mai mare în proiectul "Sport pentru fiecare".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia aruncă în lupta din Ucraina o armă sovietică din anii '40, stârnind bănuieli despre prezența...
Digi FM
Mădălina Ghenea a apelat la instanță după ce a fost hărțuită online de o persoană necunoscută: “Mi-a provocat...
Pro FM
Anca Țurcașiu, despre iubitul care o face să radieze: "Suntem prieteni de 20 de ani, n-am crezut că vom fi...
Film Now
Apropiații își fac griji pentru Hugh Jackman: „S-a cam pierdut în tot acest proces”. Una dintre marile temeri...
Adevarul
Omenirea atinge limita superioară a speranței de viață, conform unui nou studiu. Cel mai bătrân om are 116 ani
Newsweek
Românii din aceste orașe ies la PENSIE cu 2 ani mai repede. În ce domenii au muncit?
Digi FM
Matilde, fiica lui Jose Mourinho, s-a căsătorit. Tânăra de 28 de ani, răvășitoare la petrecerea la care au...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Halle Berry, dezvăluiri despre începuturile carierei ei ca model: „Am dormit într-o garsonieră cu 15 fete, nu...
UTV
Adrian 'Elicopter de lupta' a fost prins beat la volan. Influencerul a incercat sa fuga de politie